Kammerater mødtes efter 50 år

Skoleelever fra Agersted mødtes og havde meget at samle op på

I 1963 forlod disse elever Agersted Skole. I søndags mødtes de igen på deres gamle skole. Foto: Jørgen Ingvardsen <i>Jørgen Ingvardsen</i>

I 1963 forlod disse elever Agersted Skole. I søndags mødtes de igen på deres gamle skole. Foto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen

AGERSTED:For 50 år siden var der 30 elever, der forlod Agersted Skole. De fleste af dem havde ikke set hinanden i den mellemliggende periode, men i søndags mødte 20 af dem op på deres gamle skole.

- Dengang var der mange børn i Agersted, huskede Jens Nørgaard, der var en af dem, der mødte op.

- Vi var 30 i klassen, men et par år efter os var der 42 elever i en årgang på skolen. Vi var et specielt hold, da vi var det første hold, der blev konfirmeret i Agersted Kirke, og et af de sidste hold, der begyndte skolegang til april. Vi havde fælles præst med Voer, så det var her, konfirmationerne tidligere havde fundet sted.

- Ja, vi gik til præst hos pastor Holm, brød Ulrik Sletten ind.

- Jeg mindes tydeligt, da han en dag gennemgik de ti bud. Da havde jeg og flere andre lige været inde i en have og stjæle hasselnødder, så der sad vi med lommerne fyldte med stjålne hasselnødder og lærte om de ti bud.

De fleste af de mange gamle klassekammerater var blevet i Jylland. Det gjaldt dog ikke

Ulrik Sletten og Brian Rosengren. Ulrik Sletten har tidligere været ude i den store verden og bl.a. bygget mejerier i Kina, mens Brian Rosengren var flyttet til Grønland.

- Jeg trængte til lidt luftforandring, så efter at have boet i mange år i Aalborg flyttede jeg i 2001 til Grønland. Jeg var blevet lidt træt af Danmark og befinder mig godt på Grønland, sagde han.

Efter 7. kl. blev eleverne spredt til skolerne i Dybvad, Voerså og Dronninglund, da den lille Voer Kommune ingen overbygning havde. Eleverne kunne derfor frit vælge, hvilken skole de ville gå på. Efter 50 år var der meget, der skulle genopfriskes.

De gamle klassekammerater blev et par timer på skolen, hvorefter de tog på Dronninglund Hotel, hvor de spiste og udvekslede minder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.