Hune

Kammerkor i Hune

Graabrødre Kammerkor har valgt Hune som vært som en af tre jyske kirker

Graabrødre Kammerkor giver koncert i Hune Kirke tirsdag 3. juli klokken 19.30. Privatfoto

Graabrødre Kammerkor giver koncert i Hune Kirke tirsdag 3. juli klokken 19.30. Privatfoto

HUNE:Hune Kirke er blandt de udvalgte, der i den kommende tid får besøg, når københavnerkoret Graabrødre Kammerkor laver en lille jysk sommerturné.

Til daglig øver koret i Holmens Kirke, hvor koret blev stiftet i 1995 af kantor ved Holmens Kirke Jakob Lorentzen og organist ved Grundtvigskirken Mads Høck.
Siden 2009 har koret været dirigeret af Gorm Larsen, der er uddannet ved Royal College of Music, London, og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Han har siden 1994 dirigeret en række kor i København og har givet koncerter over hele Europa samt Vietnam og Canada. Og altså snart også i Hune.
Koret har 30 medlemmer, og de har en ambition om at have et højt musikalsk niveau og en stor koncertvirksomhed. De vil gerne fordybe sig i den ældre europæiske kirkemusik fra renæssancen og barokken, men også gerne trække tråde frem til vor tids aktuelle nordiske komponister. De vil gerne nå et bredt publikum - også dem, der ikke normalt lytter til klassisk musik.
Koret vil ved koncerten i Hune synge à capella. Foruden danske og svenske sommersange bliver der blandt andet musik af Lange-Müller, Maurice Ravel, César Geoffray, Edward Elgar og Howard Skempton.
Koret har opnået guldmedaljer ved flere internationale korkonkurrencer.
Koret besøger også Frederikskirken i Højbjerg ved Aarhus og Sct. Catharine Kirke i Hjørring.

Koncerten i Hune Kirke finder sted tirsdag 3. juli klokken 19.30. Entré 100 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.