Kamp for at genetablere lægepraksis i Suldrup

Lokal initiativgrupe føler Region Nordjylland modarbejder planen til fordel for millioninvesteringer i andre byer med lægemangel.

Ole Jensen
Rasmus Krog Madsen og Bjarne Villadsen foran den tidligere Nordea filial i Suldrup midtby, som efter de lokale planer gerne skal blive ramme for et nyt lægehus med to læger tilknyttet. Foto: Michael Koch
Læger 26. september 2011 08:00

En lokal initiativgruppe i Suldrup har i halvandet år kæmpet for at få genetableret en lægepraksis i byen. Lokale investorer har købt en nedlagt Nordea filial i byens centrum som ramme for et nyt lægehus. Men selv om en nedsat arbejdsgruppe allerede har fået tilsagn fra to yngre læger om, at de gerne vil etablere praksis i lokalområdet, så er region Nordjylland ikke indstillet på at garantere de to læger en mindsteløn, indtil de med et blankt ydernummer har skabt en ny patientkreds i Suldrup. I stedet føler repræsentanter for initiativgruppen, at regionen hellere vil bruge millioner til at afhjælpe lægemangelen i andre byer, fordi den åbenbart mener borgerne i Suldrup er dækket godt nok ind med lægebehandling.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...