Kamp for Den Kolde Hane

Et værtshus' eksistens er på spil, når Skovsgård Dilettanterne om nogle uger opfører dette års dilettantstykke på Skovsgård Hotel.

Skovsgård Dilettanterne er fra oven Poul Bratholt, Lars Rud, Darky Nielsen, Kirsten Steffensen, Helle Dam, Nielda Hejlesen, Mathias Foldager og Pusser Nielsen.

Skovsgård Dilettanterne er fra oven Poul Bratholt, Lars Rud, Darky Nielsen, Kirsten Steffensen, Helle Dam, Nielda Hejlesen, Mathias Foldager og Pusser Nielsen.

Fredag 11. marts har de premiere på "Kampen om Den Kolde Hane", som er skrevet af Knud Erik Meier Ibsen, manden bag de sidste mange års forestillinger i Skovsgård. Han er kendt for sine vanvittige og morsomme farcer, hvor pudsige typer og ren forvikling er faste ingredienser. Dette års stykke er ingen undtagelse. Publikum bliver inviteret med ind på det gamle og nedslidte værtshus "Den Kolde Hane", hvor hygiejne ikke ligefrem står i højsædet. På trods af det - og på trods af den bryske og menneskefjendske indehaver - holder stampersonalet af stedet og blæser til kamp for det, da det kommer i myndighedernes skarpe søgelys. Denne kamp får et alt andet end almindeligt forløb. Til at give rollerne i farcen liv ses en blanding af kendte og nye kræfter hos Skovsgård Dilettanterne. For første gang kan publikum stifte bekendtskab med Kirsten Steffensen, Lars Rud og Helle Dam, der dog er vant til de skrå brædder efter flere år på og bag scenen hos Teaterforeningen Skovspillene. Den erfarne del af årets dilettanthold består af Nielda Hejlesen, Pusser og Darky Nielsen, Mathias Foldager og Poul Bratholt. Gurli Mose Pedersen er sufflør, og for instruktionen står Poul Bratholt og Per Iversen, mens Kari Bratholt som koordinator for forestillingen trækker i alle trådene. Premieren finder sted fredag 11. marts, men publikum har også mulighed for at overvære Kampen om Den Kolde Hane ved den åbne generalforsamling torsdag 10. marts samt ved en forestilling 15. marts.