Skagen

Kamp for udvidelse af vejen til Skagen

Venstre sætter fokus på udvidelse af hovedvej 40 mellem Aalbæk og Skagen

Formanden for Venstre i Skagen, Jørgen Fink Petersen, er klar til kamp for at sikre, at vejen til Skagen bliver udvidet.

Formanden for Venstre i Skagen, Jørgen Fink Petersen, er klar til kamp for at sikre, at vejen til Skagen bliver udvidet.

SKAGEN:Venstre i Skagen har startet en underskriftsindsamling med det formål at få opmærksomhed på nødvendigheden af en udvidelse af hovedvejen mellem Skagen og Aalbæk.

- Den nuværende vej er fra 1955-1957, og trafikken har udviklet sig voldsomt de seneste 60 år, hvor antallet af turister er steget fra omkring 200.000 til nu ca. 1.500.000 samtidig med, at Skagen Havn erhvervsmæssigt er mangedoblet i perioden. Læg der til, at Skagen har Danmarks - og Sveriges - største fiskerihavn, der lige nu arbejder på endnu en udvidelse – etape 3 - hvilket vil betyde endnu mere tung erhvervstrafik til den i forvejen hårdt belastede hovedvej, siger Jørgen Fink Petersen, der er formand for Venstre i Skagen.

En udvidelse af Hovedvej 40 er således et stort ønske fra såvel byens erhvervsliv som Frederikshavns kommune, men er også af stor betydning for de fastboende, lyder det fra Venstre.

- Før man nedlagde amterne i forbindelse med kommunesammenlægningen, var den gamle Skagen Kommune blevet lovet en udvidelse på hele strækningen – men det ”glemte” man at afsætte penge til, da vejen overgik fra Amt til Stat, siger Jørgen Fink Petersen.

Venstre i Skagen ønsker derfor at sætte fokus på udvidelsen af Hovedvejen

Målet er at nå op på mindst 25.000 underskrifter, for på den måde at sende et klart signal til de ansvarlige politikere på Christiansborg om, hvor vigtig en udvidelse af vejen er for vækstmulighederne i Skagen by såvel som hele Frederikshavn Kommune.

Byrådsmedlem Pia Karlsen (V), bosat i Skagen, har inviteret den Nordjyske MF Søren Gade, Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen samt Transportminister Hans Chr. Schmidt til Skagen og Frederikshavn, hvor fokus skal sættes på vækstmulighederne. De har alle takket ja til invitationen og der er aftalt et uofficielt Venstrebesøg i Skagen og Frederikshavn i efteråret.

Planen er, at Venstre i Skagen ved denne lejlighed vil overrække budskabet sammen med de indsamlede underskrifter.

Der kan underskrives online, og senere på foråret vil det også være muligt at finde underskriftsindsamlingen i butikker og på hoteller i Skagen by.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.