Kamp med emballage

Varer er pakket for meget ind, mener AVV, der mødte op i Løvbjerg

Kunderne blev overrasket over de store mængder emballage, der er. Privatfoto

Kunderne blev overrasket over de store mængder emballage, der er. Privatfoto

VENDSYSSEL:Vores varer er pakket ind i alt for meget overflødig emballage, mener forbrugere. Æsken omkring tandpastatuben, plasten omkring sixpack-sodavand, posen med citroner i. Forleden gik kunder hos Løvbjerg i Brønderslev til kamp mod emballageaffaldet.

Udsendte medarbejdere fra Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV) snakkede med kunder på vej til og fra supermarkedet.

Kunderne fik bl.a. at vide, at danskerne har en kedelig rekord i affald: 800 kilo om året pr. person, i forhold til et EU-gennemsnit på 500 kg.

Overflødig emballage udgør en væsentlig del af affaldet – og kampen starter hos os forbrugere, som skal vise detailhandlen, at vi ikke behøver den overflødige emballage. Derfor var AVV og Brønderslev Kommune – som sammen stod bag kampagnen – glade for, at Løvbjerg havde indvilget i at deltage og lade kunderne aflevere overflødig emballage uden for butikken.

Kunderne hos Løvbjerg fyldte en stor container med overflødig plast og pap fra de varer, de havde købt. Varerne blev båret hjem i stofposer, som blev uddelt på dagen. Plast og pap gik videre til genanvendelse hos affaldsselskabet – plast til genbrug findeles og omsmeltes til nye plastprodukter, mens papemballagen laves til bl.a. æggebakker.

- Så ressourcerne genanvendes, selvom det bedste ville være, hvis vi helt kunne undgå den overflødige emballage. Kampagnen ved Løvbjerg fandt sted i Den Europæiske Affaldsforebyggelsesuge, hvor virksomheder og institutioner i hele EU hver år arbejder med minimering af affald, fortæller affaldskonsulent Lene Høg fra AVV.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.