Kamp mod diabetes

Mange indvandrere har sukkersyge - nu er hjælpen klar lokalt

Lars Hofmeister
Steen Jørgensen er formand for Diabetesforeningen i Frederikshavn Kommune. Han står i spidsen for et projekt, der sætter fokus på indvandrere med diabetes. Foto: Kurt Bering
Frederikshavn 1. juli 2015 08:56

FREDERIKSHAVN: Undersøgelser viser, at forholdsvis mange indvandrere har diabetes.

Det kan skyldes en forkert livsstil og et anderledes forhold til for eksempel motion.

Desuden er danske kampagner om kost, motion og rygning sjældent rettet mod indvandrere.

Steen Jørgensen er formand for Diabetesforeningen i Frederikshavn Kommune, og han er godt klar over problemet.

- At mange indvandrere lider af sygdommen har været kendt i flere år. Jeg kan ikke sige, hvor mange indvandrere i Frederikshavn Kommune, der har diabetes. Men det er meget udbredt, fortæller Steen Jørgensen.

Diabetesforeningen har tidligere prøvet at komme i kontakt med indvandrere, blandt andet når foreningen er ude og gøre reklame for sig selv til Open By Night i Skagen, Frederikshavn til Sæby.

- Men vi har lagt mærke til, at indvandrerne går uden om os. Det kan enten skyldes, at de ikke kender vores forening. Men det kan også skyldes, at de er flove over at have diabetes, siger Steen Jørgensen.

Målet er nu at give kommunens indvandrere bedre information om sygdommen, og derfor er næste skidt at få kontakt og danne et netværk ud til målgruppen.

- Det handler for eksempel om at få fortalt indvandrerne, at man sagtens kan få et godt liv, selv om man har diabetes. Men det kræver, at ens måde at leve livet på skal ændres lidt, siger Steen Jørgensen.

Formanden for kommunens sundhedsudvalg, Anders Broholm (V), oplyser, at politikerne er bevidste om, at der ligger en udfordring i forhold til de borgere i kommunen, der har diabetes.

- Der er rigtig mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes. Så det er faktisk noget, vi har kig på. Lige nu har vi dog ikke nogen konkrete initiativer. Men det er helt sikkert et område, vi kommer til at have fokus på - også med hensyn til at give indvandrerne bedre information om sygdommen, siger Anders Broholm, der gerne vil indgå i et samarbejde med Diabetesforeningen i Frederikshavn Kommune.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...