Kamp mod indbrud fortsætter

Særlig indbrudsgruppe bliver til trods for færre indbrud i Vendsyssel

Stolene hér er et resultat af indbrudsgruppens samarbejde med lokalpolitiet. En borger spottede sin stol på Facebook, og det førte til anholdelsen af en 31-årig frederikshavner, som nu er sigtet i sagen. Foto: Henrik Louis

Stolene hér er et resultat af indbrudsgruppens samarbejde med lokalpolitiet. En borger spottede sin stol på Facebook, og det førte til anholdelsen af en 31-årig frederikshavner, som nu er sigtet i sagen. Foto: Henrik Louis

VENDSYSSEL:Siden Nordjyllands Politi optrappede kampen mod de mange indbrud i Vendsyssel, er kurven knækket. Fra årsskiftet til nu er antallet af indbrud i privat beboelse faldet med ca. 30 procent i forhold til samme periode sidste år. Selvom tallene glæder politiet, så vil de ikke tage al æren for det.

- Sidste år var der et massivt problem med tyve fra Østeuropa, men det ser vi ikke mere. Og det kan der være så mange forskellig grunde til, at vi ikke bare kan sige, at det er vores fortjeneste, erkender fungerende politikommissær Martin Rolighed, der er leder af indbrudsgruppen i Brønderslev.

Sidste år blev over halvdelen af alle indbrud i Nordjylland begået i Vendsyssel, hvor der dagligt var 3,6 indbrud. For at komme problemet til livs, oprettede Nordjyllands Politi i begyndelsen af februar en særlig enhed af efterforskere fra Aalborg, Hjørring og Frederikshavn i en indbrudsgruppe, som af geografisk praktiske årsager holder til i Brønderslev.

Gruppen arbejder sammen med Lokalpoliti i Hjørring og Frederikshavn, men prøver at grave et spadestik dybere. Mens lokalpolitiet tager sig af den tidskrævende sagsbehandling, så bruger betjentene i indbrudsgruppen tiden på at holde øje med de kriminelle for at opklare - og især for at forebygge indbrud.

- Meget af det vi gør, er tidskrævende. Men vi tror, at tiden er godt givet ud, og at vi får et godt overblik, siger Martin Rolighed.

Og når der er færre indbrud, så er der tid til at grave dybere, så politiet er godt rustet til, hvis indbrudsstatistikken igen vender, og der kommer flere indbrud.

Fra ledelsen i politiet er der dog heller ingen forventninger om at indbrudsgruppen arbejde er færdigt endnu.

- Vi fortsætter så længe, der er behov for det. Men i hvert fald til efter sommeren, fastslår politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.