Kamp om nyt teaterhus

Der bliver hård kamp om at blive totalrådgiver på Hjørrings nye teater og kulturhus til 173 millioner kroner

Der bliver hård konkurrence om at få opgaven med det nye teaterhus i Hjørring

Der bliver hård konkurrence om at få opgaven med det nye teaterhus i Hjørring

HJØRRING:Der er nu udvalgt seks teams, der skal kæmpe om at blive totalrådgiver på Hjørring nye teateroplevelseshus. Et projekt til i alt 173 millioner kroner.

De seks prækvalificerede teams er C.F. Møller A/S, COBE Aps., Diller, Scofidio+Renfro, Henning Larsen Architects A/S, Kjaer & Richter A/S og schmidt hammer lassenarchitects k/s.

Flere faser

Firmaerne skal nu ud i en projektkonkurrence, hvor der vil blive udpeget en eller flere vindere. I næste fase skal de vindende firmaer udvikle deres forslag i dialog med en forhandlingskomite. Den endelige vindes bliver så udpeget i efteråret 2013.

-Målet er en klar ide til et Teateroplevelseshus på 4200 kvadratmeter i bymidten af Hjørring. Et hus hvor Vendsyssel Teater kan udfolde sig, og samtidig et hus der byder sig til overfor byens ungdom, teatermiljøet og kreative folk i det hele taget, siger Hjørring Kommunes plan- og udviklingschef, Helle Lassen.

Nyeste teknik

Den store udfordring er blandt andet at udtænke en teatersal med den mest avancerede teknik og hvor der er mulighed for ”in the round” opstillinger, hvor publikum sidder rundt om scenen. Her skal være plads til 250-350 publikummer.

Det skal samtidig også være en bygning, der udadtil kan skabe sammenhæng i bymidten fra placeringen på den nuværende busstation.

Det nye teateroplevelseshus bliver finansieret af Hjørring Kommune, Realdania, ENV Fonden og Det Obelske Familiefond.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.