Kampånd efter deltagelse i stormøde

Tillidsrepræsentanter fra Thy og Mors ruster sig til storkonflikt

Lone Lærke Krog og Bo Lehm
Sygeplejersker, socialpædagoger, BUPL’er, HK’er og lærere fra forskellige forbund i Thy og på Mors var repræsenteret ved stormødet i Fredericia. En bus med 55 mennesker var kørt af sted fra Thisted tidligt om morgenen og vendte tilbage 12 timer senere. Flere andre tillidsrepræsentanter kørte selv til stormødet.
Thisted 22. marts 2018 20:39 - Opdateret 23. marts 2018 08:38

THY-MORS: Torsdag kørte tillidsrepræsentanter fra en række fagforeninger i Thy og på Mors sammen i bus til Fredericia, hvor i alt 10.380 offentligt ansatte samledes til stormøde.

- Det var meget gribende. Jeg blev nærmest grådlabil, da jeg kom ind i hallen og mærkede fællesskabet, lød det fra Charlotte Enevoldsen, faglig sekretær for Socialpædagogernes Landsforbund i Nordjylland, da hun vendte hjem til Thisted torsdag aften.

Philip Lehn Brand, formand for Thy-Mors Lærerkreds:

- Det er genfødslen af fagbevægelsen, vi oplever.

Anledningen til stormødet var, at arbejdsgiverne på det offentlige område - stat, regioner og kommuner - har varslet lockout af 440.000 medarbejdere som svar på det strejkevarsel, der er udsendt af fagforeningerne.

En storkonflikt kan bryde ud 10. april, hvis der ikke er fundet en forhandlingsløsning inden.

Fra Thy og Mors deltog omkring 80 tillidsrepræsentanter fra Dansk Sygeplejeråd, HK, SL, Thy-Mors Lærerkreds, BUPL og Uddannelsesforbundet i stormødet.

- Det er historisk, at vi står sammen så mange forbund, skulder ved skulder, lyder det fra Helle Eriksen, fællestillidsrepræsentant på sygehuset i Thisted.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...