Thisted

Kampånd efter deltagelse i stormøde

Tillidsrepræsentanter fra Thy og Mors ruster sig til storkonflikt

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tillidsrepræsentanter fra en række fagforbund står sammen i den aktuelle situation. Fra venstre Charlotte Enevoldsen (SL), Philip Lehn Brand, Thy-Mors Lærerkreds og Helle Eriksen, Dansk Sygeplejeråd.

THY-MORS:Torsdag kørte tillidsrepræsentanter fra en række fagforeninger i Thy og på Mors sammen i bus til Fredericia, hvor i alt 10.380 offentligt ansatte samledes til stormøde.

- Det var meget gribende. Jeg blev nærmest grådlabil, da jeg kom ind i hallen og mærkede fællesskabet, lød det fra Charlotte Enevoldsen, faglig sekretær for Socialpædagogernes Landsforbund i Nordjylland, da hun vendte hjem til Thisted torsdag aften.

Philip Lehn Brand, formand for Thy-Mors Lærerkreds:

- Det er genfødslen af fagbevægelsen, vi oplever.

Anledningen til stormødet var, at arbejdsgiverne på det offentlige område - stat, regioner og kommuner - har varslet lockout af 440.000 medarbejdere som svar på det strejkevarsel, der er udsendt af fagforeningerne.

En storkonflikt kan bryde ud 10. april, hvis der ikke er fundet en forhandlingsløsning inden.

Fra Thy og Mors deltog omkring 80 tillidsrepræsentanter fra Dansk Sygeplejeråd, HK, SL, Thy-Mors Lærerkreds, BUPL og Uddannelsesforbundet i stormødet.

- Det er historisk, at vi står sammen så mange forbund, skulder ved skulder, lyder det fra Helle Eriksen, fællestillidsrepræsentant på sygehuset i Thisted.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst