Kampagne sætter fokus på uopmærksomme bilister

Få sekunders opmærksomhed kan betyde forskellen på liv og død. Privatfoto
14. september 2016 11:25

Få sekunders uopmærksomhed kan få store konsekvenser i trafikken. Hvis man lige kigger på mobilen, roder efter solbrillerne i handskerummet eller rækker en sut til barnet på bagsædet, så har man kørt mange meter i trafikken uden at se, hvad der sker på vejen.

Nu vil Jammerbugt Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension med en aktuel kampagne sætte fokus på problemet med uopmærksomme bilister.

Vejdirektoratets Dødsulykkesstatistik fra perioden 2010 - 2014 viser, at alene i Nordjyllands Politikreds har 24 mennesker mistet livet i trafikken, fordi de selv eller andre var uopmærksomme.

- Det er desværre en del bilister, der ikke kan lade mobilen ligge, når notifikationer bimler ind. Og de fleste gange går det godt, og man bliver indirekte bekræftet i, at man sagtens kan håndtere både bil og mobil. Men ulykkestallene viser drastiske konsekvenser af uopmærksomhed, siger Lise Holt fra Jammerbugt Kommune.

Hvad laver du bag rattet?

På landsplan er der uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke. Undersøgelser viser, at i syv ud af ti tilfælde er det ting inde i bilen, der tager bilisternes opmærksomhed. Det er for eksempel når bilisten roder med mobilen, radioen, GPS´en eller noget helt fjerde, som fjerner blikket fra trafikken og hænderne fra rattet.

Samtidig med at Jammerbugt Kommune opfordrer flere til at have fokus på trafikken, når de sidder bag rattet, så sætter politiet også ind med kontrol på vejene til 18. september.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...