Lokalpolitik

Kampagne skal hæve stemmeprocent

Aalborg Kommune lancerer ny kampagne, der skal hæve en af landets dårligste stemmeprocenter og specielt få de unge til at stemme

En ny kampagne skal medvirke til, at endnu flere borgere benytter deres stemmeseddel ved kommunalvalget 19. november. Arkivfoto: Grete Dahl

En ny kampagne skal medvirke til, at endnu flere borgere benytter deres stemmeseddel ved kommunalvalget 19. november. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Ved kommunalvalget i 2009 betød en samlet stemmeprocent på 60,3 procent, at Aalborg Kommune en af landets laveste stemmeprocenter.

Nu lancerer kommunen kampagnen ”Jeg bestemmer”, der igen skal vække vælgernes interesse for lokalpolitik og specielt de 18-29 årige. Målet er, at den samlede stemmeprocent ved valget 19. november skal op på mindst 70 procent, mens stemmeprocenten for de 18-29 årige skal op på 50 procent mod 43,3 procent ved valget i 2009.

Socialdemokraternes borgmestrekandidat, Thomas Kastrup-Larsen, rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling, tror på, at stemmeprocenten kan hæves.

- Det er et ambitiøst mål, og jeg synes, at vi skal prøve at gå efter det. I 2005 havde vi en stemmeprocent på cirka 65 i Aalborg. Vi bliver nødt til at sætte os nogle ambitiøse mål for at få flere til at komme til valgurnerne.

Det vil have store konsekvenser, hvis ikke tendensen brydes.

- Hvis den nedadgående tendens tendens, så mister det lokale demokrati sin legitimitet. Men også fordi byrådet træffer store beslutninger på borgernes vegne, så skal vi have et solidt mandat at stå på, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Den nye kampagne begynder i september og består bl.a. af vælgermøder på otte udvalgte uddannelsesinstitutioner, mobile valgsteder i form af bogbussen på 20 uddannelsesinstitutioner. Sidstnævnte skyldes bl.a., at det kan være svært at få de unge til at bevæge sig hen til valgstederne.

På mandag skal magistraten godkende, at kampagnen lanceres.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.