Kampdag manglede ungdom og storhed

Omkring 100 mødte op til 1. maj arrangementet i Christiansgave

Rasmus Boye Estrup
Foto: Peter Mørk
Thisted 1. maj 2014 18:12

THISTED: 1. maj er en kampdag, hvor der bliver snakket om EU, social dumping og beskæftigelsesplan. Men mest af alt en dag der - ud fra talerne i går - handler om fællesskab.

- Mange flytter væk fra fællesskabet og melder sig ud af fagforbundene. Men thyboer giver ikke op på fællesskabet, var beskeden fra Kim Simonsen, HK’s forbundsformand, der var første mand til at træde op på talerstolen i Christiansgave i Thisted.

Her stod han foran 100 personer, der i hvert fald ikke havde givet op, og stort set alle var i den modne alder.

De unge skal tiltales

En af de meget få, der ikke var, var DSU Thisteds formand, Kristian Valgren. Han kunne godt savne, at dagen blev mere attraktiv for unge mennesker.

- Vi mangler nogen, der kan tale til de unge. Thorkil Olesen (SF) og Jens Otto Madsen (EL) er jo ikke helt unge længere, sagde han og pegede på, at man nok også kunne trække flere på sådan en solskinsdag, hvis der havde været et større navn.

En stor landspolitiker havde hjulpet

Det samme kunne den tidligere socialdemokratiske borgmester Erik Hove Olesen godt have brugt.

- Der er jo ikke den helt store landspolitiker. Det kunne nok have hjulpet, sagde han med henvisning til det antal fremmødte, der trods 100 mand ikke så ud af meget, som de sad på bænkene ved friluftsscenen.

Det bedste bud på en stor landspolitiker var Ole Christensen fra Europa-Parlamentet, som ikke købte, at der var for få fremmødte.

- Det er et godt fremmøde, og jeg er glad for, at dem der er her, er kommet, sagde han, inden han satte kurs mod Brovst.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...