Udland

Kampe brudt ud i Aleppo efter brudt belejring

Oprørere har meddelt, at regeringens belejring af Aleppo er brudt. Men ingen civile har forladt byen endnu.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SYRIA-CONFLICT Foto: Scanpix/Thaer Mohammed

Der er søndag morgen udbrudt sporadiske kampe i de sydlige udkanter af den syriske by Aleppo. Det sker, efter at oprørere lørdag meddelte, at de har brudt regeringens tre uger lange belejring af byen.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

En alliance af oprørere, islamister og jihadister sagde lørdag aften, at de havde åbnet en ny vej ind til Aleppos østlige kvarterer, som er hjem for omkring 250.000 mennesker.

Men vejen passerer igennem de sydlige udkanter af Aleppo, som stadig er for farlig at benytte for civile, oplyser organisationen.

- Der er med mellemrum kampe og luftangreb, men i en mindre grad, sagde organisationens leder, Rami Abdel Rahman, til AFP.

- Ikke en eneste civil har forladt de østlige områder, fordi vejen er for farlig og ikke sikret, sagde han.

Oprørere tog billeder af deres mænd, der omfavnede hinanden og fejrede, at regeringens belejring, der har varet siden 17. juli, var slut.

En journalist fra AFP, der befandt sig i den østlige del af Aleppo, fortalte, at en enkelt lastbil med grøntsager, der skulle sælges på markeder søndag, kom ind i byen sent lørdag aften.

Syriske statsmedier har derimod benægtet, at belejringen skal være brudt og har sagt, at kampe stadig var i gang.

- Terrorgrupperne har lidt kæmpe tab og var ikke i stand til at bryde belejringen af de østlige kvarterer i Aleppo, skrev Sana, det statslige nyhedsbureau i Syrien, der citerede en kilde i militæret, sent lørdag.

- Den syriske hær fortsætter sine kampe syd for Aleppo i koordinering med allierede styrker, skrev Sana.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter i kampområderne, oplyser, at mindst 130 civile har mistet livet siden oppositionsalliancen begyndte en offensiv i den sydlige del af Aleppo 31. juli.

Flere end 700 oprørere og soldater er blevet dræbt ifølge organisationen. De fleste af dem er angiveligt oprørere, da regimet har "luft overlegenhed".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.