Udland

Kampe i Østukraine skaber frygt for ny krig i området

Russiske panserkøretøjer spiller øjensynligt en rolle i kampene og bombardementerne i det østlige Ukraine.

Nye kolonner med uidentificerede pansrede køretøjer var mandag på vej mod oprørsbastionen Donetsk i det østlige Ukraine. Her tager kampene til i en sådan grad, at det øger frygten for en tilbagevenden til krig i hele konfliktområdet.

Donetsk var søndag udsat for det værste granatbombardement i en måned, og OSCE (Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa) rapporterede om flere lange panserkolonner uden kendetegn i området.

Det tyder ifølge Kijev stærkt på, at Moskva har sendt forstærkninger til de prorussiske separatister.

Den to og en halv måned lange våbenhvile, der skulle bringe krigen til en afslutning, efter at mindst 4000 er blevet dræbt, virker nu meget skrøbelig, og begge sider beskylder modparten for at have krænket fredsaftalen.

Journalister fra Reuters, som har været i Donetsk under kampene, siger, at granatbombardementerne er de mest intense i en måned.

Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, siger mandag, at situationen i det østlige Ukraine er blevet alvorlig, og han opfordrer indtrængende alle sider til at respektere våbenhvileaften, der blev indgået i Minsk i Hviderusland.

Det ukrainske militær har beskyldt Rusland for at have sendt en kolonne med 32 kampvogne ind i de separatistiske områder for at støtte de prorussiske oprørere, som i sidste uge holdt et valg, der ifølge Kijev har været undergravende for fredsaftalen.

Moskva har længe nægtet, at russiske styrker er aktive i Ukraine, selv om mange russere er blevet dræbt dér.

Allerede fredag oplyste regeringen i Kijev, at en stor kolonne med kampvogne var kørt ind i Ukraine fra Rusland.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst