Kampklare borgere jublede over byrådet

Over 100 tilhørere var højlydt begejstrede over byrådets klare prioritering af Skørping som IC-togstop

21 af byrådets 25 medlemmer var klare i mælet, da de besluttede, at Skørping Station har deres førsteprioritet som IC-togstop i Rebild Kommune. Men de vil samtidig fortsat kæmpe for to stop og dermed få Støvring med. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

21 af byrådets 25 medlemmer var klare i mælet, da de besluttede, at Skørping Station har deres førsteprioritet som IC-togstop i Rebild Kommune. Men de vil samtidig fortsat kæmpe for to stop og dermed få Støvring med. Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

REBILD:Der har ofte været tilstrømning af oprørte borgere til byrådsmøderne i Rebild, men det er ikke så tit, at de ligefrem applauderer og tiljubler lokalpolitikerne.

Det kunne man ikke desto mindre opleve forleden i byrådssalen i Terndrup, som var helt proppet - og lidt til - med ikke mindst borgere fra Skørping, der siden oktober har kæmpet indædt for at bevare et IC-togstop netop i deres gamle stationsby.

- Normalt er hverken mishagsytringer eller det modsatte fra tilhørerne tilladt, forsøgte borgmester Leon Sebbelin (RV) stilfærdigt at gøre opmærksom på, selv om de højlydte klapsalver også tilfaldt ham selv, da han kom med et usædvanlig vredt udfald mod Region Nordjylland og Transportministeriet, der har indgået aftalen om den fremtidige togdrift i Nordjylland - med kun ét IC-togstop i Rebild Kommune:

- Vi er sure over ikke at være blevet hørt! Jeg synes, det er utilstedeligt, at vi er skrevet ind i en aftale uden at være blevet hørt, og vi vil fastholde, at Rebild Kommune er berettiget til to IC-togstop og vil fortsat arbejde for det!

På byrådsmødet i oktober bakkede et flertal på 16 borgmesteren op i at tage kampen op for IC-togstop i både Skørping og Støvring, mens et mindretal på syv med Ole Frederiksen (V) som bannerfører med det samme ville vælge Skørping, fordi de betragtede det som naivt og urealistisk at håbe på to IC-togstop i fremtiden.

I mellemtiden har borgmesteren skrevet flere protestbreve, har rendt transportudvalg og minister på dørene og lavet kampagne blandt andet på Facebook sammen med lokale folketingsmedlemmer og -kandidater, og den indsats blev rost bredt af det øvrige byråd.

Ikke desto mindre fastholder ministeren ét IC-togstop - som dog er Skørping.

Sebbelin og Frederiksen lagde forleden ud med hver deres forslag til beslutning, men endte med noget nær forbrødring og et kompromis, der samlede 21 af byrådets medlemmer.

Forskellen var fra begyndelsen, at Ole Frederiksen ville have understreget, at man var enig i, at førsteprioriteten var Skørping, mens Leon Sebbelin under protest ville tage aftalen til efterretning - med streg under protest:

- Jeg vil gerne have ansvaret placeret! Og så mener jeg også, vi skal fortsætte kampen for to stop. Måske kommer der inden så længe en ny transportminister, sagde borgmesteren.

Ole Frederiksen mente grundlæggende, at det stadig var naivt at håbe på to stop, men gik med til, at der fortsat kunne arbejdes for det, hvis det blev slået fast, at Skørping var førsteprioritet og Støvring nummer to.

Det var her, nogle få byrådsmedlemmer stod af: Anders Norup (V), Jeanette Sagan (V) og Lene Aalestrup (K), som stemte imod, mens Klaus Anker Hansen (S) undlod at stemme.

Anders Norup fik tilføjet, at han egentlig var enig i indstillingen - bortset fra, at han prioriterer Støvring.

Ikke mindst den store opbakning til Skørping Station udløste flere klapsalver og ligefrem juhu’er og pift, før de allerfleste af de omkring 100 tilhørere forlod byrådssalen. Punktet var blevet flyttet øverst på dagsordenen netop af hensyn til det store publikums interesse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden