Kan endelig vende hjem et år efter voldsom brand

Over et år er der gået med genopretning efter branden på Poul Buås Vej i Aalborgs vestbyen

Kirsten Pilgaard
De to øverste etager måtte bygges om og de resterende lejligheder er renoveret fra yderst til inderst. Foto: Claus Søndberg
EMNER 9. september 2013 06:03 - Opdateret 9. september 2013 08:59

AALBORG: Fire opgange blev totalt ødelagt i boligblokken på Poul Buås Vej i Aalborgs vestby ved en brand for lidt over et år siden lørdag 18. august 2012 om aftenen. Mere end et år er gået med genopbygningen, men 1. oktober står hele blokken færdigrenoveret med 45 lejligheder, klar til indflytning.

- Jeg glæder mig til at komme hjem, siger Martin Jørgensen, der har savnet sin lejlighed siden, han blev husvild den aften.

Ved branden blev den øverste del af boligblokken skrællet af - helt væk var taget og loftsrummet. Og de to øverste etager var så beskadiget, at de helt måtte fjernes og genopbygges. En enkelt lejlighed udbrændte totalt, mens de resterende lejligheder blev beskadiget af vand og sod.

Himmerland Boligforenings afdeling 3 blev hårdt ramt den aften.

12 ud af 45 vender tilbage

NORDJYSKE har sat Martin Jørgensen stævne i hans gamle lejlighed på Poul Buås Vej nr. 11 sammen med boligforeningens genhusningskonsulent, Ann Marie Simonsen.

Martin Jørgensen kigger sig omkring i sin lejlighed, der er helt nyrenoveret med nyt køkken, nye klinker på badeværelset, nyt tapet, nye døre, afhøvlede gulve og nyt maling.

- Det er dejligt at se det. Og så er der kommet flere nye stik, kan jeg se, siger han og peger på et af de nye, der er installeret i stuen.

Savnet sit hjem

Martin Jørgensen er en af de 12 tidligere lejere, der vender tilbage ud af 45 beboere. Resten af dem har fundet andet at bo permanent.

- Det er af mange forskellige årsager. Nogen har ikke lyst til at vende tilbage, fordi branden var traumatisk for dem, og det kan jeg sagtens forstå. Andre har gerne villet blive boende i den bopæl, de efterfølgende er kommet til, og andre igen har benyttet lejligheden til at finde noget større at bo i, forklarer Ann Marie Simonsen.

Martin Jørgensen er ikke bange for at vende tilbage og har savnet at bo på Poul Buås Vej.

- Det var en lettelse, at branden ikke var påsat. Og jeg regner da med, at man nu har tjekket elinstallationer og ledninger på loftet, siger han med et glimt i øjet og henviser til, at brandårsagen var en kortslutning mellem to el-ledninger.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...