Kan glippe oprykning: Når førstepladsen ikke er nok

Selvom Bedsted Volleyballs damer indtager førstepladsen i 1. Division kan certificeringssystem stå i vejen for en oprykning til Volleyligaen

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Hvis vi er det bedste hold i 1. Division Vest, så bør man som minimum lave en kvalifikationskamp mod det bedste hold fra 1. Division Øst om én ledig plads i Dameligaen, siger Preben Dahlgaard (i blå jakke).

Bedsted: Volleydamerne i Bedsted Volleyball har lagt sig i spidsen i landets andenbedste række, 1. Division Vest. Men selvom de vinder rækken, så er det ikke sikkert, de får lov at rykke op i Dameligaen.

Som noget nyt i denne volleysæson, så er den direkte oprykning fra 1. Division til Volleyligaen nemlig afskaffet for både mænd og kvinder. Det har Dansk Volley Forbund i stedet erstattet af et certificeringssystem, der stiller en række krav til klubbens sportslige niveau og faciliteter.

- Noget af det, som forbundet laver bedømmelsen på, er vores niveau lige nu. Der kunne tænke de godt tænke sig, at vi fik en-to udlændinge ind til at højne niveauet. Det har vi valgt ikke at ofre penge på, og så bruge nogle af vores egne talenter, siger bestyrelsesformand for klubben, Preben Dahlgaard.

Derudover er der også krav til selve hallen. Lyset er ikke godt nok til tv-dækning, men det største problem er nok, at hallen ikke er stor nok.

- Vi mangler nok en lille meter i højden ude i siden fordi haltaget buer. Og det bliver jo nok svært at ændre på, siger Preben Dahlgaard.

Hvis holdet ikke kan få lov at rykke op, så frygter Preben Dahlgaard, at spillerne måske vil søge til andre klubber.

Og et af klubbens egne talenter på førsteholdet, 15-årige Maja Bækgaard, tænker også på de sportslige muligheder i Bedsted.

- Det er jo stadig sjovt at spile, men man mangler noget at kæmpe for, fordi man alligevel bare søger om det til sidst, siger hun.

Beslutningen om Bedsteds certificering træffes onsdag 21. marts.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.