Kanelsnegle

Virkelig noget for den søde tand.

Ingredienser 100 gram Smør 5 dl. sødmælk 50 gram gær 1.5 dl. sukker 1/2 tsk. salt 2 tsk. kardemomme, stødt 800 gram hvedemel Fyld 150 gram smør 2 dl. sukker 2 spsk. kanel, stødt Pensling 1 æg Fremgangsmåde Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst. Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter. Imens røres fyldet sammen. Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker. Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapir-beklædt plade eller i små papirforme. Efterhæver overdækket i 40 minutter. Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C i 6-8 minutter. De afkølede snegle overtrækkes med glasur. Tips Man kan pynte de penslede snegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt. Ønsker du at gense indslaget med Morten Kok på 24NORDJYSKE, så klik . God fornøjelse.

Forsiden


Breaking
Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem
Luk