Kaniner spilles fri på golfbanen

Efter golfskole, teoriundervisning, regelprøve og spil på par 3-banen venter den store 18 huls bane.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lisbeth Lynglund slår ud fra teestedet på banens første hul. Bag hende følger tre kaniner med åndeløs spænding slaget. Fra venstre Svend Viborg, Sophie Klahn og Else Viborg.

Endelig. Efter golfskolens praktiklektioner med tilhørende regelundervisning, teoriprøve i golfsportens regler og etikette samt gennemgang af par 3-banen med maksimalt 48 slag kommer dagen, hvor man som kommende golfspiller skal med ud på den store 18 huls bane. Sammen med andre lige så spændte kaniner og behørigt ledsaget af en rutineret golfspiller, en såkaldt kaninfører. Kaninrunderne gennemføres over ni huller. Jammerbugt Golfklub har uddannet 60 nye spillere i år. De fleste har gennemført de obligatoriske tre kaninrunder og blevet godkendt til at spille "på egen hånd". - At blive spillet fri betyder, at man er fundet egnet til at spille på den store bane uden støtte fra en kaninfører. Det betyder ikke, at man er færdiguddannet. Golf er en løbende uddannelse på driving range - udslagsbanen, putte- og indspilsbanen og selvfølgelig kravlegården, klubbens par 3-bane, fortæller Maj-Britt Parylewicz, der sammen med ægtefællen Ole Rasmussen udgør klubbens begynderudvalg. På den seneste kaninrunde var der fem deltagere. Fire var med for tredje gang, mens det var første gang for Hans Peter Storvang, Thisted. Alle fem klarede de ni huller på absolut bedste vis. Ikke på den måde, at de fuldt ud mestrede spillet med lange udslag, perfekte fairwayslag og effektive putteslag. Men så godt, at dagens kaninfører sagde god for, at deltagelsen kunne tælle med i den kvalificerede uddannelse. Fire blev spillet fri. Det var Svend og Else Viborg, Sophie Klahn og Lisbeth Lynglund, mens Hans Peter Storvang skal med en gang eller to mere. Nu kan de fire fritspillede skifte det hvide skolemærke på golfbag'en ud med et rigtigt klubmærke. Og indenfor få dage modtager de det eftertragtede medlemskort til Dansk Golf Union, så de kan spille på andre golfbaner.

Forsiden