Udland

Kannibaler arresteret i Papua Ny Guinea

En gruppe guineanere fangede og spiste syv lokale "troldmænd", fordi de var trætte af deres profitmageri.

Kannibaler arresteret i Papua Ny Guinea

I Papua Ny Guinea har politiet anholdt medlemmer af en kannibalkult, der er under mistanke for at have dræbt mindst syv mennesker, spist deres hjerner råt og lavet suppe af deres kønsorganer.

De 29 anholdte er medlemmer af en gruppe på omkring 1000 personer, der blev dannet for at bekæmpe såkaldte troldmænd, som var begyndt at tage urimelige priser for deres ydelser, skriver avisen The National.

Prisen for at få en heksedoktor til at afsløre en dødsårsag eller fordrive en ond ånd har tidligere ligget på omkring 1000 kina (omkring 2600 kroner) i kontanter plus en gris og en sæk ris, men nogle var begyndt også at kræve seksuelle ydelser som betaling.

- Det er imod vores traditionelle etik og moral for en troldmand at have samleje med en mands kone eller teenagedatter, siger en lokal leder i Tangi-området på landets nordøstlige kyst.

- Det var hovedårsagen til frustrationerne, der førte til dannelsen af en gruppe, som skulle fange troldmændene. Vi blev trætte af, at mistænkte blev løsladt og kunne fortsætte som troldmænd. Vi blev trætte af det og fik nok, siger lederen.

Der er en udbredt tro på trolddom i Papua Ny Guinea, hvor mange ikke accepterer naturlige årsager som forklaring på uheld, sygdom, ulykker eller død.

Kultmedlemmerne, der var fast besluttede på at hævne sig for heksedoktorernes profitmageri, fik deres egen overnaturlige træning hos landsbyhøvdingen og brugte deres "besatte" knive til at jage og dræbe de syv ofre.

- Vi spiste deres hjerner rå og tog andre kropsdele som lever, hjerte og penis med os for at få særlige kræfter, som medlemmerne i gruppen kunne bruge, siger en af de arresterede.

Blandt de 29 anholdte er 8 kvinder.

Den lokale politichef opfordrer de øvrige medlemmer af gruppen til at overgive sig.

- Det, vi ser, er bare toppen af isbjerget, og der skal gøres mere for at uddanne folk og udrydde bevægelsen, siger han til avisen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.