Elev affyrede kanonslag efter terminsprøven

En elev på Dueholmskolen opbevarede og affyrede et ulovligt kanonslag, som han havde købt af en anden elev

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NYKØBING:En elev, angiveligt fra en 8. klasse, har købt, opbevaret og affyret ulovligt fyrværkeri på og i nærheden af Dueholmskolen i Nykøbing.

Det fortæller viceskoleleder Claus Bo Staudt Hansen via skolens intranet, hvor han også skriver, at en undersøgelse har vist, at fyrværkeriet blev solgt af en ældre elev på skolen, angiveligt en elev fra 9. klasse.

Skolens ledelse har reageret på episoden og opfordrer nu forældre til at holde øje med deres børn - især drengene.

- Vi vil selvfølgelig ikke have fyrværkeri på skolen, så vi har taget fat i de pågældende elever og forældre, og så har vi overgivet sagen til det lokale SSP, siger Lars Zedlitz Alberg, skoleleder på Dueholmskolen.

Har fokus på fyrværkeri hvert år

Eleven fra 8. årgang fyrede efter Lars Zedlitz Albergs informationer det ulovlige kanonslag af efter en afsluttet terminsprøve.

- Vi har fokus på fyrværkeri hvert eneste år op til og lige efter nytår, slår skolelederen fast.

Episoden medførte, at skolen tog fat i det lokale SSP, som er et samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi. Joan Kirkebak, SSP koordinator, fortæller, at hun allerede har haft en snak med både elever og forældre.

- Vi fortalte eleverne om alvoren i brug af ulovligt fyrværkeri. Både fordi, det er ulovligt at sælge og affyre, men også fordi, det jo er hærværk og kan medføre politianmeldelse. Det var selvfølgelig også vigtigt at understrege, at man skal passe på sig selv, siger Joan Kirkebak.

Svært at forhindre helt

Hændelserne med ulovligt fyrværkeri er ikke ualmindelige omkring nytår.

Joan Kirkebak fortæller om tidligere episoder, hvor postkasser er blevet sprængt i luften via kanonslag. Derfor har både skole og SSP ekstra fokus på krudtet i denne periode, selvom det er svært at forhindre helt.

- Vi er altid opmærksomme på fyrværkeri. Men der vil altid være nogen, der får fat i det. Det er svært at komme til livs, siger Joan Kirkebak.

Sagen er nu afsluttet hos SSP, og Lars Zedlitz Alberg fortæller, at skolen har ekstra øje på de elever, der kan have tendens til de ulovlige drengestreger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.