Kanonstart sikrer tysk sejr i topkamp mod Polen

To mål i de første 20 minutter sendte Tyskland på sejrskurs mod polakkerne. Tyskland overtager førstepladsen.

Tyskland er på førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppe D, efter at tyskerne fredag aften besejrede Polen med 3-1 i puljens topopgør i Frankfurt.

Verdensmestrene fik dermed revanche for det overraskende og noget unødvendige 0-2-nederlag til polakkerne sidste efterår og har nu et forspring på to point i toppen af puljen.

Det var en sand kanonstart, der sendte Joachim Löws tropper på sejrskurs i den udsolgte Commerzbank-Arena, hvor publikum kunne juble to gange inden for de første 20 minutter.

Begge mål blev skabt af venstrebacken Jonas Hector, den eftertragtede Köln-spiller som i de sidste par sæsoner har fået et gennembrud i tysk fodbold.

Efter et flot gennemspillet angreb slap Hector fri ved baglinjen og kunne sende bolden på tværs til en helt blank Thomas Müller, som blot skulle sætte indersiden på.

Kort efter lagde Hector bolden hen for fødderne af Mario Götze, og VM-helten udplacerede Lukasz Fabianski i målet med et præcist skud.

Da lignede det en komfortabel hjemmesejr, men polakkerne, der har spillet en fin kvalifikation indtil nu, viste god moral.

Kort før pausen kom gæsterne tilbage i kampen, da Bayern München-stjernen Robert Lewandowski headede bolden i nettet bag klubkollegaen Manuel Neuer.

Målet rystede det tyske hold en smule, og anden halvleg blev ganske jævnbyrdig. Polakkerne var flere gange tæt på udligningen, inden Götze afgjorde kampen otte minutter før slut.

Thomas Müllers skud blev rettet af, så Fabianski kun kunne halvklare, og så kunne Götze prikke returbolden i nettet.

Irland overtog gruppens tredjeplads fra Skotland efter irernes pligtsejr på 4-0 på udebane over Gibraltar.

Holdet fra Den Grønne Ø har 12 point mod skotternes 11.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst