Kantiner smagte på Nordjylland

Fokus på kvalitetsråvarer

AALBORG:Det er ikke utænkeligt, at madens kvalitet højnes i en række nordjyske kantiner i den kommende tid. I hvert fald har omkring 50 deltagere fra 30 af regionens kantiner deltaget i en eftermiddag med fokus netop på dette emne. Arrangementet foregik på Culinary Institute på Aalborg Tekniske Skole, hvor deltagerne fra kantinerne mødte en række nordjyske producenter af kvalitetsfødevarer. De to parter var inviteret til inspirationsdagen af organisationerne Perikum - Smag på Nordjylland samt Qvinder i LandboNord. - Nu har vi i kantinerne haft fokus på den grønne og fedtfattige kost de seneste år. I den kommende tid skal vi fokusere meget på egne kvalitetsråvarer, fastslår kantineleder Uffe Nielsen fra Frederikshavn Handelsskole. Han var både deltager og indlægsholder ved arrangementet. Han mener, at der netop i en tid med mange kedelige historier om dårligt kød er ekstra grund til at fokusere på kvaliteten. Ifølge Uffe Nielsen kan kantinerne være med til at lægge trenden indenfor fødevarer. Han har selv oplevet, hvordan salget af grønne fødevarer i hans kantine er blevet tredoblet på bare to år, da der blev sat fokus på området: - I øvrigt får branchen i disse år mange nye, unge kokke, som har nogle meget visionære ideer om kantinedrift. Samtidig er kantinerne efterhånden blevet et medarbejdergode, som arbejdspladsen gør meget ud af. På producentsiden var der tilmeldt ni virksomheder, hvoraf Krastrup Søgaard i Lyngby var den ene. Herfra siger Lars Schou: - Det gør vores varer kendt, at folk smager dem i kantinen på arbejdspladsen. Flere af vores kunder har mødt varerne på den måde, nævner han og tilføjer, at der selvfølgelig er en sammenhæng mellem kvalitet og pris: - Derfor kan kantinerne ikke kun fokusere på prisen, hvis nordjyske producenter fremover skal samarbejde med dem, påpeger Lars Schou.