Danmark

Kaotisk koncert giver succesfuld Smukfest ridser i lakken

En afbrudt Kim Larsen-koncert, hvor to personer besvimede, lægger en dæmper på en ellers vellykket Smukfest.

Det tyder på, at Smukfest i år kan præsentere en omsætning, der overgår alle tidligere år. Derudover kan ledelsen berette om en ganske fredelig festival, hvor publikum har opført sig ordentligt under den bagende sol i Skanderborg.

Alligevel er der dog et par ridser i lakken, når man kigger på det samlede billede af festivalen. Den største kom torsdag aften, hvor en Kim Larsen-koncert blev afbrudt, fordi alt for mange mennesker var mødt op for at høre den danske musiklegende.

- Den ubehag og gene, Kim Larsen-koncerten har medført for nogle gæster, er vi super kede af. Det er det eneste, vi ikke vil have. Vi vil have, at folk er glade og hygger sig, lyder det fra festivalens pressechef, Poul Martin Bonde.

Den uheldige episode kommer, efter at der i 2013 var massiv kritik af sikkerheden omkring en koncert med den amerikanske verdensstjerne Prince.

Og Smukfest-ledelsen understreger også, at man vil kigge på sikkerheden og placeringen af koncerter, før festivalen indtager bøgeskoven næste år. Ledelsen erkender, at de undervurderede Kim Larsens popularitet og derfor bookede ham til en for lille scene.

- Til næste år skal vi se på, om vi kan gøre noget bedre omkring Rytmescenen, så folk nemmere kan komme ind og ud. Det er det største fokuspunkt i forhold til næste år. Vi vil se på om vi kan åbne op for en ekstra sti til scenen, siger pressechefen.

Ser man bort fra Kim Larsen-koncerten er der dog stor glæde at spore hos ledelsen.

- Vi har været heldige med vejret i år, og det gør, at opvarmningsdagene lagde en god bund for festivalen. Det er en af de bedste og flotteste omgange af Smukfest, vi har bygget op i bøgeskoven, siger festivalformand Claus Visbye.

Festivalens omsætning forventes at blive øget en smule fra sidste år, hvor omsætningen lød på 124 millioner kroner. Om det bliver rekordomsætning afgøres i løbet af søndagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden