EMNER

Kapitalfond køber nordjysk herretøjsfirma

Gruppen bag Wagner og Texman satser på yderligere vækst i hele Norden. Det nordiske herretøjsfirma Hansen & Pedersen I/S med hovedsæde i Aalborg, ligger i forhandlinger om salg til kapitalfonden Polaris Private Equity.

Hansen & Pedersen har hovedsæde i Aalborg og driver herfra 19 danske Wagner-butikker og er franchisegiver for yderligere 76 butikker i Norden.

Hansen & Pedersen har hovedsæde i Aalborg og driver herfra 19 danske Wagner-butikker og er franchisegiver for yderligere 76 butikker i Norden.

Første skridt drejer sig om at lade Polaris overtage aktiemajoriteten. Derefter vil parterne se på mulighederne for skabe, hvad man betegner som "en tiltrængt konsolidering" af den danske og nordiske herremodebranche gennem vækst og opkøb. De nuværende ejere, Svend Wagner Pedersen og Ole Koch Hansen, skal efter aftalen fortsat have en betydende aktiepost. Hansen & Pedersen I/S, grundlagt i 1997 som en mindre detailvirksomhed, har på de ti år udviklet sig til en international tøjvirkomhed med eget engrossalg. Gruppen består af Wagner Detail, der ejer og driver 19 danske "Wagner" tøjforretninger, og Texman, der er franchisegiver for yderligere 76 "Wagner" tøjforretninger i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Texman står også for indkøb samt design og salg af gruppens egne varemærker, som sælges i 700 butikker i 11 lande. Gruppens samlede detailomsætning udgjorde i seneste regnskabsår ca. 600 mio. kr. - Vi har været i dialog med flere finansielle investorer for at finde den rigtige partner til de næste skridt i virksomhedens udvikling – både i Danmark og i det øvrige Norden. Polaris er valgt, fordi de tilfører os finansiel styrke, ledelsesmæssig knowhow og strategisk sparring, og desuden er vi enige om, hvad der skal ske i branchen, siger adm. direktør Ole Koch Hansen. Et godt køb Managing Partner Jan Johan Kühl, Polaris Private Equity, siger: - Med Wagner og Texman har vi en kapitalkæde, som er parat i mere end én forstand. De er til stede på markedet og har strukturen og logistikken til at udvikle sig hurtigt i et stærkt konkurrencepræget detailmarked. De har en international forretning samt et velfungerende produktionsapparat, som Polaris kan udvide til at håndtere større volumener, så gruppen kan drive og servicere flere butikker i ind- og udland. Det danske herretøjsmarked har en værdi på ca. syv milliarder kroner målt i forbrugerpriser. Markedet vokser årligt ca. syv pct., og konkurrencen skærpes – både fra de egentlige herretøjsforretninger, som omsætter for knapt seks mia. kr. og fra supermarkeder og katalogsalg mv. Polaris har indtil nu investeret i 15 virksomheder, hvoraf syv er solgt igen med godt resultat. Hertil kommer en lang række tillægsinvesteringer til porteføljevirksomhederne. I Nordjylland har man investeret i malervirksomheden Skamol og trykkerivirksomheden Color Print. Fonden har tidligere haft ejerandele i Logstor (tidl. Løgstør Rør) og Vest-Wood, Løgstør. Bag kapitalfonden står bl.a. A.P. Møller Mærsk, Danske Bank og flere pensionskasser.