Kapitalfonde taber kæmpeopgør mod Skattestyrelsen

Tidligere selskaber bag TDC skal betale skat af udbytte på 1,05 milliarder kroner, afgør Østre Landsret.

KØBENHAVN:Skattestyrelsen har ved Østre Landsret mandag vundet et opgør mod fem kapitalfonde, der tidligere ejede teleselskabet TDC.

Fondene skal betale skat af udbytter, som er flyttet til Luxembourg. Dermed skal de betale skat af 1,05 milliarder kroner, hvilket ventes at løbe op i 251 millioner kroner plus renter.

Det skriver TV2 og Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans. Dommen er også lagt ud på Østre Landsrets hjemmeside.

Beløbet på over en milliard kroner blev udbetalt til kapitalfondene - Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence - i 2011. Udbyttet kom fra TDC i Danmark og blev kanaliseret videre til Luxembourg.

Fondene mener, at udbyttet er skattefrit. Det har Landsskatteretten tidligere givet dem medhold i. Men Østre Landsret er altså uenig.

Pengene blev sendt til et moderselskab i Luxembourg, som Danmark har en skatteaftale med. Derfor skulle selskaberne som udgangspunkt ikke betale skat i Danmark.

Men landsretten mener, at udbyttet blev kanaliseret videre fra Luxembourg til kapitalfondene, som har base i lande, der ikke er omfattet af skattefritagelse.

Derfor kan udbyttet ikke være skattefritaget, skriver Østre Landsret.

Foruden afgørelsen om kapitalfondene bag TDC har Østre Landsret taget stilling til en sag, der vedrører det amerikanske firma NetApp.

NetApp har fået medhold i et af to anklagepunkter.

Det betyder, at virksomheden skal betale 26 millioner kroner tilbage til Skattestyrelsen. Det er dog langt mindre end Skattestyrelsens krav, som lød på knap 160 millioner kroner.

Det centrale spørgsmål i sagerne har været, hvorvidt multinationale selskaber skal beskattes i Danmark, hvis de benytter Danmark som mellemstation, når penge kanaliseres fra ét land til et andet.

Afgørelserne i de to sager er de første i et større sagskompleks.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden