Kappelborgskolen går i redningsflåden

Der er fisk på menuen på Smagens Dag på onsdag

SKAGEN:Det kan virke paradoksalt, at det er nødvendigt at lære Skagens børn at spise fisk. Ikke desto mindre er det et faktum at de fleste sjældent spiser fisk. Friske fisk er ikke tilgængelige i de supermarkeder, hvor de fleste travle mennesker gør deres daglige indkøb. Både politikere og erhvervslivet i Skagen ønsker selvfølgelig at flere spiser fisk. Derfor er Kappelborgskolen med på en kampagne under overskriften "Spis fisk - en ren fornøjelse" og hele næste uge er temaet fisk og fiskeri. Der sættes fokus på Fiskeri, Industri, Skole og Kultur. Onsdag er Smagens Dag. Netop den dag slipper eleverne for den gængse kedelige madpakke. Alle får to fiskefrikadeller, rugbrød og remoulade - alt hjemmelavet. I flere dage forud for næste uges fisketema, har skolen forsøgt at skærpe elevernes opmærksomhed på emnet. På skolens bibliotek er det en mannequin-fisker i olietøj, der tager imod. Skolen har købt en redningsflåde fra en ophugget kutter. Den og dens indhold af mad, vand, nødraketter og meget mere har været genstand for stor nysgerrighed. Ingen har dog kunnet svare på en elevs spørgsmål om, hvor toilettet er i sådan en redningsflåde. I løbet af ugen besøger eleverne forskellige virksomheder, der direkte eller indirekte arbejder med fisk. Det er blandt andre Taabbel Fiskeeksport, F.F., Cosmos Trawl, Karstensens Skibsværft, redningsstationen, isværket og restaurant Pakhuset. Fiskehandler Jan Nielsen skal sammen med en kok og eleverne i de små klasser husere i skolekøkkenet, hvor der skal frembringes de skønneste fiskeretter. Eleverne er også med på auktion, så de følger fiskens vej fra hav til bord. Og videre til mund. Uhmm.