Kapret tankskib frigivet: Pirater har tømt lasten

Thailandsk tankskib blev angrebet af pirater fredag. Nu er besætning og skibet i sikkerhed.

Et thailandsk olietankskib, som blev meldt savnet for to dage siden, er dukket op igen med hele sin besætning i god behold, men tømt for sin last.

- Pirater kaprede og stjal tankskibets olielast og ødelagde kommunikationsudstyret. Besætningen og skibet er nu i sikkerhed, hedder det i en meddelelse fra Det Internationale Maritime Bureau (IMB) mandag.

Skibet med 14 besætningsmedlemmer om bord lagde søndag aften til i Sri Racha-havnen i Thailand.

Myndighederne mistede kontakten med skibet få timer efter, at det fredag forlod Singapore med kurs mod Indonesien. Det fik kort tid efter IMB til at advare om, at skibet muligvis var blevet kapret.

Myndighederne i Thailand er nu ved at undersøge omstændighederne omkring kapringen. Blandt andet den eksakte position, hvor piraterne slog til.

I slutningen af april blev et andet thailandsk tankskib angrebet af pirater ud for Malaysia og tømt for tre millioner liter dieselolie.

Og i samme måned blev tre indonesiske besætningsmedlemmer kidnappet og dieselbrændstof stjålet fra et skib, der var på vej gennem Malacca-strædet, som forbinder Det Indiske Ocean med Det Sydkinesiske Hav.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.