Danmark

Kapringen går sejrsgang blandt anmeldere

Anmeldere kaster masser af stjerner efter Tobias Lindholms nye film "Kapringen".

Kapringen går sejrsgang blandt anmeldere

Gribende, søstærk og respektindgydende. Sådan lyder anmeldelserne af Tobias Lindholms nye film "Kapringen", hvor Pilou Asbæk og Søren Malling spiller hovedrollerne.

Filmen følger skibskokken Mikkel (Pilou Asbæk), der bliver holdt som gidsel på et skib ud for Somalias kyst, og skibsrederen Peter Ludvigsen (Søren Malling), som forhandler med piraterne fra sit direktionslokale i Danmark.

Både Jyllands-Posten, Politiken, BT og Ekstra Bladet giver filmen fem ud af seks stjerner, mens Berlingske nøjes med fire.

- Det er på en måde et afpillet, men stærkt skrog, som Tobias Lindholm præsenterer i sin første film som soloinstruktør. Der er samtidig velsmagende kød på både fortællingen og formatet, skriver Jyllands-Posten, der betegner filmen som et søstærkt drama.

Selvom der ikke sker en hel masse i filmen, formår den stadig at fastholde sit publikum, mener Information, der skriver:

- Sjældent har en fastkørt situation dirret så levende og realistisk.

BT er af samme opfattelse og kalder filmen neglebidende, nerveslidende og møghamrende spændende.

- Der er lavet masser af film om pirater af den gode gamle slags med klap for øjet, træben og rom i glasset. Men mig bekendt er Kapringen den første spillefilm, der tager fat på den moderne slags, skriver Ekstra Bladet.

Filmen følger stort set kun de to hovedpersoner, som også begge får ros med på vejen af anmelderne. Flere medier betegner filmen som stramt konstrueret, og Jyllands-Posten skriver direkte:

- Der er mange ting, der ikke er der i "Kapringen". Der er ikke store voldsomme slåskampe. Der er ikke gestikulerende melodramaspil. Der er ikke megen musik til at styre publikums følelser.

Avisen mener netop, det er alt det, der ikke er der i filmen, som gør den så eminent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.