Skagen

Kaptain: - Banken er bundsolid

1600 til generalforsamling i Nordjyske Bank

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hans Jørgen Kaptain: - Desværre må vi nok vente en stigning i arbejdsløsheden. Foto: Bent Jakobsen

FREDERIKSHAVN:Bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, advokat Hans Jørgen Kaptain, kunne byde velkommen til knap 1.600 fremmødte aktionærer ved bankens generalforsamling i Arena Nord.

Overordnet kunne Hans Jørgen Kaptain konstatere, at Nordjyske Bank igen i 2012 kunne præsentere et tilfredsstillende resultat med en bundlinje på 87 mio. kroner før skat mod 68 mio. kroner i 2011.

- Nordjyske Bank er således fortsat kernesund og bundsolid, med et fornuftigt indtjeningsniveau, en komfortabel likviditetssituation, styr på bankens kreditrisiko, en god solvens, samt ikke mindst et solidt kapitalgrundlag, fastslog bestyrelsesformanden.

Danskerne har solid økonomi

Han konstaterede også, at Nordjylland havde klaret sig bedre end den resterende del af landet på en række områder som antallet af konkurser og tvangsauktioner, udviklingen i arbejdsløsheden og i boligpriserne.

- Men dermed konkluderer jeg dog ikke, at vi i Nordjylland nu har lagt krisen bag os. Der ligger fortsat masser af udfordringer og venter på os. Der er for eksempel en svækket økonomi i lande som Sverige og Tyskland, der jo om nogen har været vækstlokomotiver i Europa, og vigtige eksportmarkeder for mange nordjyske virksomheder.

Venter øget arbejdsløshed

- Vi må nok også forvente en stigning i arbejdsløsheden, som har været begunstiget af mange offentlige anlægsbyggerier i 2012, mente Hans Jørgen Kaptain, som samtidig glædede sig over, at de danske husholdningernes økonomi er bundsolid, hvis man skulle tro en undersøgelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Nyt FiskeriCenter

Formanden omtalte udviklingen i en række primære brancher i Nordjylland, bl.a. den positive udvikling inden for de maritime erhverv, og i konsekvens heraf udvidelsesplanerne på havnene i Hirtshals, Skagen og Frederikshavn.

Også den positive udvikling i fiskerierhvervet med sine væsentlige koncentrationer og større fartøjer, fik et par ord med på vejen. Udviklingen har medført, at Nordjyske Bank sidste år valgte at samle sine rådgivningskompetencer vedrørende fiskerierhvervet i et nyt FiskeriCenter, placeret i Frederikshavn.

- Med etableringen af FiskeriCentret skaber vi et højt serviceniveau og en stor videnbank, som kommer hele branchen til gode. Internt får vi et samlet overblik over porteføljen, en bedre kreditmæssig styring og en ensartet sagsbehandling, pointerede Hans Jørgen Kaptain.

Landbrugserhvervet, i relation til Nordjyske Banks engagement i denne branche, fik også nogle ord med på vejen, ligesom en række aktiviteter internt i banken blev omtalt.

På bankens generalforsamling blev direktør Bettina Schou Ifversen fra Skagen valgt ind i bankens repræsentantskab.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst