Kaptajn: Piratangreb var stressende

Den 19 mand store besætning - heraf fire danskere - havde ikke bevæbnede vagter om bord da pirater angreb.

Kaptajn: Piratangreb var stressende

Det var hektisk, stressende og ubehageligt for den 19 mand store besætning - heraf fire danskere - da pirater forsøgte at kapre tankeren Torm Gertrud ud for Afrikas vestkyst søndag.

Det fortæller skibets kaptajn, Klaus Juel Hansen, til bladet Søfart.

- Ens krop reagerer på, at man har været oppe i det røde felt et stykke tid, og man er træt i et par dage bagefter. Jeg er også først rigtigt kommet ovenpå i dag, hvor vi har fået sovet ordentligt ud, siger Klaus Juel Hansen til Søfart.

Skibet havde ikke bevæbnede vagter om bord til at skyde igen mod piraterne, der flere gange forsøgte at borde skibet. Piraterne affyrede ifølge kaptajnen10 skarpe skud mod skib og besætning og efterlod flere skudhuller på skibets bro.

- Det jo hektisk, når det sker, og i de 20 minutter er der stress på, siger han til Søfart og og tilføjer, at det med at blive beskudt langt fra er en behagelig oplevelse.

Han understeger, at besætningen har det godt, og allerede kort tid efter at piraterne opgav angrebet, blev besætningsmedlemmerne kaldt til debriefing på broen, og situationen blev diskuteret igennem og de pårørende kontaktet.

Kaptajnen fortæller til Søfart om det øjeblik, piraterne blev observeret og besætningens håndtering af de dramatiske minutter:

- Jeg tænker bare "Shit, pirater", og så gør jeg ellers bare det, jeg er trænet til. Jeg sætter folk i gang med det, de skal, og alting kørte efter bogen, og alle gjorde som de skulle.

Kaptajnen satte maksimum fart på skibet, og fik startet det vandsystem, der overfylder ballasttankene, hvorefter der løber kaskader af vand ud over siden på skibet.

Samtidig begyndte han at lave undvigemanøvrer, så skibet drejede og skabte store bølger, der fik piraternes jolle til at rulle kraftigt.

Skibet er nu på vej til Las Palma på Kanarie-øerne for at bunkre brændstof.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.