Kaptajnrolle kan vente Fuglsang i Tour de France

Jakob Fuglsang fornemmer, at han næste år skal være delt kaptajn i Tour de France med Miguel Angel Lopez.

Jakob Fuglsang Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Jakob Fuglsang Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Næste års Tour de France kan blive ekstra interessant set med danske øjne.

Tirsdag udtaler Jakob Fuglsang til TV2 Sport, at noget tyder på, at han får en delt kaptajnrolle hos Astana i 2017-udgaven sammen med Miguel Angel Lopez.

- Som rygterne har kørt på Astana, så lyder det som om, at jeg kan få lov at køre Touren sammen med vores colombianer Lopez, og det vil selvfølgelig være en drøm at få lov at køre Touren som delt kaptajn og forsøge en gang mere at køre klassement, siger Fuglsang.

Han sluttede som nummer syv i klassementet i 2013. Den placering drømmer han stadig om at forbedre i et måske sidste forsøg på at køre efter klassementet.

- Lykkes det så ikke at lave et bedre resultat end i 2013, så er det måske på tide at satse endnu hårdere på endagsløb. Jeg synes ikke, det ene udelukker det andet, og jeg håber stadig at køre forårsklassikerne, tilføjer Fuglsang.

I dette års udgave stillede Astana op med Fabio Aru og Vincenzo Nibali som frontfigurer i jagten på en topplacering, men de sluttede langt tilbage som henholdsvis nummer 13 og 30 i den samlede stilling.

Fuglsangs melding tyder på, at Aru næste år satser på Giro d'Italia, hvor han to gange er sluttet på podiet, samt Vuelta a España, som han vandt i 2015.

Nibali skal i næste sæson køre for Bahrain-Merida-holdet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.