Karantæneramt tysker forventer avancement

Jerome Boateng misser EM-kampen mod Danmark, men er sikker på, at holdkammeraterne klarer opgaven.

Karantæneramt tysker forventer avancement

Bayern München-forsvarsspilleren Jerome Boateng er på grund af karantæne ikke med i søndagens EM-kamp mod Danmark, og han misser dermed det opgør, som afgør holdenes videre skæbne.

Han er dog sikker på, at holdkammeraterne gør det, der skal til for at gå videre fra gruppe B.

- Først og fremmest er jeg skuffet over ikke at kunne spille den kamp. Men træneren har gjort alt for at få os klar.

- Jeg kan kun kigge på, og jeg vil ønske mine holdkammerater held og lykke. Alle ved, hvad det handler om, og vi vil videre, siger Boateng, som i sejrene mod Holland og Portugal har spillet højre back.

I begge opgør indkasserede Boateng et gult kort, og derfor er han ude mod Danmark, som skal vinde kampen for at avancere med sikkerhed. Uafgjort kan være nok for Danmark, men det kræver, at Holland på samme tid slår Portugal.

Tyskland er sikkert videre med uafgjort, og selv et nederlag kan vise sig at være nok. Oddsene for avancement er derfor gode, så Boateng tør godt svare på, hvilket hold fra gruppe A, han gerne vil møde i kvartfinalen.

- Det er ligegyldigt for os. Hvis vi skal langt i turneringen, skal vi slå alle hold. Men det er klart, at hvis det bliver Polen, vil det være specielt for Miroslav Klose og Lukas Podolski, siger Boateng med henvisning til de to tyske angribere med polske rødder.

Her er Tysklands formodede startopstilling (4-2-3-1): Manuel Neuer - Lars Bender, Holger Badstuber, Mats Hummels, Philipp Lahm - Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira - Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski - Mario Gómez.

/ritzau/