Morsø

Karby får multihus

Endeligt tilsagn om penge til total ombygning af skolen

Karby Skole skal totalt nyindrettes. Arkivfoto

Karby Skole skal totalt nyindrettes. Arkivfoto

MORS:Klokken 01.36 i nat klingede en mail fra Lokale og Anlægsfonden (LAF) ind på diverse computere. Nyheden og budskabet er, at fonden har sagt endeligt ja til at støtte tre projekter for ombygning af landsbyskoler til nye formål inden for idræt, kultur og fritid. Et af dem er den oprindelige folkeskole og senere friskole i Karby, der nu vil få udbetalt et tilskud på tre mio. kr.

- Arbejdsgruppen fik besked midt på ugen i sidste uge i en mail, men vi måtte ikke sige noget. Vi listede en flaske champagne med ned på skolen, men vi kunne ikke komme til at drikke den, da der var ungdomsklub den aften, så den blev lagt tilbage på køl. Men jeg synes, vi har fortjent at drikke den efter det arbejde, gruppen har udført i snart et år med disse planer, siger Søren Christensen, formand for Karby Borgerforening og talsmand for arbejdsgruppen.

Sammen med ca. 20 andre landsbyskoler lagde Karby sidste forår billet ind på at komme i betragtning til støtte for et projekt, hvor LAF efterlyste nytænkning af de mange lukkede skoler i små bysamfund, således at bygningerne stadig kunne udgøre centrale livsnerver for lokalområderne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst