Udland

Kardinaler sender sort røg op: Fortsat ingen ny pave

Endnu to valgrunder vil blive afviklet senere onsdag, og der vil komme røg op fra skorstenen igen klokken 19.

Kardinaler sender sort røg op: Fortsat ingen ny pave

Der steg kort før onsdag middag sort røg op fra Det Sixtinske Kapel i Vatikanet som udtryk for, at der på første del af andendagen af kardinalernes konklave ikke er valgt en ny pave til at efterfølge Benedikt XVI.

Kardinalerne holdt en første afstemning tirsdag aften, efterfulgt at to valgrunder onsdag formiddag ved det hemmelige pavevalg bag hermetisk lukkede døre.

Endnu to valgrunder vil blive afviklet senere onsdag, og der vil igen komme røg op fra skorstenen i Det Sixtinske Kapel fra afbrændingen af de afgivne stemmer klokken 19.

Der skal formentlig en række afstemninger til, før de 115 samlede kardinaler har valgt et nyt overhoved for de 1,2 milliarder katolikker verden over.

Tusindvis af troende katolikker er samlet på Peterspladsen for at følge pavevalget, der vil stige hvid røg op fra skorstenen ved kapellet, når den nye pave er fundet.

En favorit fremkommer ved, at der foretages valg efter valg, indtil der er et to tredjedeles flertal for en af kardinalerne.

Pavevalget er åbent, og der er ingen officielle kandidater, men tre af de navne, der er blevet nævnt mest i rygtemøllen som favoritter, er: Milanos kardinal Angelo Scola, São Paulos kardinal Odilo Scherer og den canadiske kardinal Marc Ouellet.

De er alle tre konservative og tæt på den linje, som pave emeritus Benedikt XVI har stået for.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.