Karen fandt kærligheden

Bine Martine Gori
Karen Winther Jensen har i 50 år arbejdet i den samme virksomhed - en virksomhed, hvor hun ikke blot fandt sin plads på arbejdsmarkedet, men også kærligheden og et ståsted i livet. For hende har den butik, hun arbejder i, ikke blot været hendes arbejdsplads; den rummer hele hendes historie i bydelen Vejgaard i Aalborg. Foto: Michael Bygballe
Aalborg 3. april 2017 14:48 - Opdateret 3. april 2017 15:41

AALBORG: Karen Winther Jensen smiler varmt og velkomment i det øjeblik, man træder ind i butikken, hvor vinen bugner langs væggene og lyden af sprød cellofan knitrer i øret.

Det er som om, man ikke er kunde her, men en velkommen gæst, som med hjertevarme inviteres indenfor i hendes hjem.

Men på sin vis er Vinshoppen i Hadsundvej 12 ikke blot en butik og det sted, hvor Karen Winther Jensen med ærlig interesse gennem årtier har arbejdet for at give sine kunder de bedste gaver til mærkedage, gode oplevelser og søde stævnemøder.

Det er her, hun mødte sit livs kærlighed som 19-årig - et møde, der blev startskuddet til et livs oplevelser.

Kort forinden var Karen Winther Jensen blevet ansat i vin og tobaksbutikken Julius Jensen, som dengang lå på Hadsundvej 40.

Som ny butiksassistent fik hun et værelse øverst oppe under loftet på Hadsundvej 12 - et værelse, der lå lige ved siden af butiksejerens søns, Arne Jensens, som også arbejdede i butikken.

- Jeg vil ikke sige, at det var kærlighed ved første blik, siger Karen Winther Jensen og ler hjerteligt og hendes møde med Arne Jensen.

- Men vi boede jo lige ved siden af hinanden og arbejdede også i samme butik, siger hun og blinker skælmsk.

Selv kan hun godt le lidt ved tanken om, at hendes svigermor ansatte en kvinde, der endte som en svigerdatter og ikke blot en butiksassistent.

Mest af alt fordi hun selv har gjort præcis det samme.

- Ja, jeg ansatte jo også Lotte - men jeg havde ikke lige set, at hun og Allan ville blive kærester. Hun havde jo også en kæreste, da hun kom her, smiler Karen Winther Jensen, der ikke lægger skjul på, at hun er utrolig glad for den kvinde, der - akkurat som hun - da hun blev single, forelskede sig i butiksejerens søn og blev hendes svigerdatter.

- Jeg elsker hende lige så højt som mine egne børn - og man kan jo sige, at jeg havde godkendt hende, ler Karen Winther Jensen.

I dag er det Lotte Jensen, som driver familievirksomheden sammen med Karen Winther Jensens og Arne Jensens søn, Allan Jensen.

Sammen overtog det unge par virksomheden tilbage i 2002, da Arne Jensen rundede de 67.

Det var på tide at træde tilbage og lade yngre og stærke kræfter træde til.

For Karen Winther Jensen betød hendes mands pension dog ikke en afsked med butikken.

- Man vil jo gerne sørge for, at børnene får så god en start som muligt, fortæller Karen Winther Jensen, der har hjulpet både i butikken og på hjemmefronten, hvor børnebørnene rundhåndet har fået tid og kærlighed fra deres farmor, der har gjort sit for, at det hendes unge i Vinshoppen har kunnet tage børnene til fritidsinteresser og har haft tid til familielivet i almindelighed.

- Sådan var det ikke, da mine børn var små. De har aldrig gået til noget - det kan jeg godt have lidt dårlig samvittighed over i dag, fortæller Karen Winther Jensen og sukker.

Selvom livet som vinhandler på Hadsundvej har mange strålende lyspunkter og hun gennem sit arbejde har hjulpet til at glæde andre, så har det til tider været hårdt at få familielivet til at hænge sammen.

For Karen Winther Jensen bærer butikken på Hadsundvej 12 netop også på den del af hendes livshistorie.

Da hun og hendes mand besluttede sig for at åbne det, der i dag er Vinshoppen, havde hun netop født få måneder forinden.

Og butikken i bygningen på Hadsundvej 40 havde de ved siden af.

- Jeg kan huske, hvordan vi arbejdede om dagen og om natten arbejdede vi her for at gøre butikken klar, fortæller Karen Winther Jensen, som erindrer, at der kun var ganske få timers tilovers til søvn om natten, inden dagens dont igen kaldte i butikken - og det sågar på et tidspunkt i hendes liv, hvor hun havde forestillet sig, at hun ikke skulle andet end at pusle om sin lille nyfødte.

Men sådan blev det ikke.

Manden i hendes liv havde en drøm og et mål.

- Det var lige før, vi var blevet skilt, fortæller Karen Winther Jensen, der i dag kan le ad den tid, der i hendes 50 år som aktiv på arbejdsmarkedet kostede flest kræfter.

Det har til tider været hårdt. Men har det været sliddet værd.

Butikken står her stadig.

Hendes sønner er vokset op og har skabt deres egen tilværelse hver især.

Og de seneste år har hun og hendes mand nydt at være dem, der ikke bar hele ansvaret, og kunne leve et skønt liv i Blokhus, hvor de bor i dag.

Men Karen Winther Jensen savner Vejgaard, med alt hvad bydelen indeholder - og særligt de mennesker, der gør Vejgaard til det, Vejgaard er for hende: En by i byen og et særligt sted for mennesker, der interesserer sig for hinanden.

- Vi vil gerne tilbage til Vejgaard. Jeg tror heller ikke, der kommer til at gå så længe, smiler Karen Winther Jensen og rejser sig fra det lille bord i baglokalet, hvor hun har fortalt sin historie.

Det er denne fredag på tide at komme i gang med arbejdet igen, 50 års jubilæum eller ej.

Inden længe vil det strømme ind med kunder, bekendte, venner og familie for at fejre hendes runde dag i den butik, der på mange måder er netop indbegrebet af Karen Winther Jensens liv i Vejgaard - og hver og én vil være en velkommen gæst, som bliver modtaget med smil og hjertevarme.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...