Natur

Karen Vejby Skov er med i fremtidens spejdervirke

Karen Vejby Skov har været spejder siden pigeårene, og nu vil hun som medlem af hovedbestyrelsen i Det Danske Spejderkorps være med til at skabe fremtidens spejderprogram. 
Foto: Peter Broen

Karen Vejby Skov har været spejder siden pigeårene, og nu vil hun som medlem af hovedbestyrelsen i Det Danske Spejderkorps være med til at skabe fremtidens spejderprogram. Foto: Peter Broen

{ 45-årige Karen Vejby Skov fra Brønderslev vil gerne være med til at forme fremtidens spejderbevægelsen. Derfor har hun sagt ja til indtræde i Det Danske Spejderkorps¿ korpsledelse - hovedbestyrelsen. Korpsrådsmødet (landsmødet) har netop godkendt Spejd 2020, der rummer seks pejlemærker, der kendetegner spejderarbejdet i fremtiden. - Jeg ser en udfordring i dette, og sagde ja, fortæller Karen Vejby Skov. Hun har været spejder siden hun var ni år. Det begyndte, da hun var ni år. Hun blev medlem af DDP - Det Danske Pigekorps i Hinnerup ved Århus. Senere var hun med i Bramming i Vestjylland. I 1991 flyttede hun til Brønderslev, og blev aktiv i Det Danske Spejderkorps¿ Brundurs Gruppe. I Karen Vejby Skovs børn er opflasket med spejderarbejdet. De er begge aktive i Brundurs Gruppe. Rasmus på 12 år er medlem af troppen og Kirsten på ni år er mini. Rasmus var kun tre måneder, da han var med på spejderlejr i Polen. For Karen Vejby Skov har spejderarbejdet været af stor betydning. - Det har givet mig venner og oplevelser for livet. Og disse oplevelser er hun med til at give mange spejdere. - Når man spørger ungdommen, er den største fordel ved at være spejder, at man får kammerater. I det ny Spejd 2020 program, bliver opgaven at få flere 12-16-årige med i spejder-arbejdet. - Når vi er på lejr, finder man hurtigt ud af, at mange unge er vant til at få maden serveret af deres mor. - På lejren skal de ikke kun tage stilling til, hvad der skal serveres. De skal også finde ud af, hvilke ingredienser, der skal i. Og så skal maden jo tilberedes over bål. En sådan oplevelse for en ung kan have betydning for dem resten af livet. Det primære for spejderne er nemlig, at de lærer samarbejde og ansvar. Karen Vejby Skov har sin egen rådgivningsvirksomhed, der har til huse i Brønderslev Udviklingspark Hun er uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet, og uddannelsen er suppleret med en HD-uddannelse i organisation. Hun begyndte for sig selv for syv år siden, da den virksomhed, hun arbejdede i, lukkede. Karen Vejby Skov er gift med Kai Skov, der er pædagog i et bofællesskab for personer med psykiske lidelser i Nørresundby. Hun er aktiv jæger og hun har tidligere dyrket faldskærmsudspring.