Karina laver mad til alle

Hun er uddannet isenkræmmer, men et rengøringsjob i et cafeteria tændte gnisten for at lave mad

Karina Nielsen er afdelingsleder i PitStop Cafeteriet i Trafikcenter Sæby Syd. En stor del af arbejdet er de 12.000 stk. madpakker om året, som cafeteriet laver og sælger til lastbilchauffører. Foto: Kim Dahl Hansen

Karina Nielsen er afdelingsleder i PitStop Cafeteriet i Trafikcenter Sæby Syd. En stor del af arbejdet er de 12.000 stk. madpakker om året, som cafeteriet laver og sælger til lastbilchauffører. Foto: Kim Dahl Hansen

Karina Nielsen sidder med ansvaret for, at lastbilchauffører, turister og lokalbefolkning kan få en fornuftig omgang mad. Som afdelingsleder hos PitStop Cafeteria i Trafikcenter Sæby Syd er der nok at lave, for Karina Nielsen er både med i vagtplanen og står for det administrative arbejde. Hvad er dine vigtigste 
opgaver?- Det er at lede og fordele arbejdet i hverdagen og få det til at hænge sammen med hensyn til vagtplan, planlægning, bestilling af varer. Jeg indgår også i vagtplanen på lige fod med de andre ansatte. Hvordan fik du dit nuværende job?- Jeg arbejdede i et cafeteria i Frederikshavn, hvor jeg begyndte med at gøre rent. Men så fik jeg en plads i køkkenet, hvor det at lave mad hurtigt fængede mig. Efter noget tid ville jeg dog prøve noget andet, og så begyndte jeg her i 2007. Før hed det Nicolines Cafeteria. Ejeren havde også en afdeling i Trafikcenter Nord ved Frederikshavn, men hun valgte så at sælge afdelingen her i Sæby. Og så fulgte vi ansatte med over i PitStop Cafeteria. Hvilke egenskaber er det en fordel at have i dit job?- Man skal kunne holde hovedet koldt, når der kommer pressede situationer, hvor man skal reagere hurtigt. For eksempel når der er mange kunder, der skal ekspederes hurtigt og samtidig have en god oplevelse. Hvem har gavn af det, 
du laver?- Det har vores lastbilchauffører. Der kommer en del chauffører for at få deres aftensmad og nogle for at få morgenbuffet, og mange køber også en madpakke, de kan tage med på turen. Vi har også en del fra oplandet, som køber mad hos os, og mange turister, der overnatter på Trafikcentrets hotelværelser kommer også her og køber deres mad. Hvad er din største bedrift 
på jobbet?- Det er altid spændende at være med til at komme op med nye ideer eller menuer. For eksempel første Mors dag efter vi var startet. Søndag serverer vi altid flæskesteg, men denne dag valgte vi også at give isdessert og en rose til mor, og det er blevet en tradition nu hos os. Hvad er din største bommert?- Det ved jeg godt nok ikke lige. Det kan være andre husker det bedre end mig selv. Hvad er det bedste ved 
dit job?- At jeg har nogle gode kollegaer, og at det er dejligt at stå op og gå på arbejde hver dag. Så får jeg meget frie tøjler fra min chef til at bestemme i cafeteriet og udfører mine ideer. Hvad er det værste ved 
dit job?- Når det hele falder ned om ørerne på en. Altså, når det har været rigtigt travlt, og man ikke føler, man har slået til. Så hænger man de opgaver, man ikke har nået, over på dem, som overtager vagten. Så kan man godt have dårlig samvittighed. Hvad overrasker andre, når du fortæller om dit job?- Vi laver mange af vores ting selv, dressinger, sovse, bøffer, frikadeller og så videre. Stort set alt er hjemmelavet, og der er der mange, som spørger: Gør I alt det? Det bliver mange overrasket over. Hvordan ser fremtiden ud for din branche?- Vi må håbe, krisen snart er slut, men det går fremad, synes jeg. Folk begynder at bruge penge igen. I hvert fald hos os. Nu bliver det også snart sommer, og der kommer turister også, og der bliver holdt Skagen Festival og andre ting, så det er vores højsæson. Tror du, at du har dit 
nuværende job om fem år?- Ja, det regner jeg med. Nu har jeg kun været her i to et halvt år, så mon ikke jeg fortsætter? Jeg kan ikke lige se mig andre steder lige nu. Hvis du skulle have et andet job, hvad skulle det så være?- Jeg har tænkt over det nogle gange for sjov, men det ved jeg faktisk ikke, så det må jo betyde, at jeg er glad for det, jeg laver. Hvis jeg skulle prøve noget andet, skulle det måske være selvstændig inden for samme branche, som jeg er i nu.