Hospitaler

Karl-Otto Schmidt

Karl-Otto Schmidt er østtysker - født i 1940 i Magdeburg i det gamle Østtyskland. Uddannet konditor og kok i Berlin og Hannover. Har i mange år været faglærer på Kokkeskolen i Aalborg. Leder af levnedsmiddelafdelingen på EUC NORD's og produktudviklingschef samme sted. Tilknyttet Fiskens Hus i Danmark. Han har i mange år været medlem af arbejdsgruppen i Undervisningsministeriet til udvikling af den ny uddannelse "Kulturgastronom" ved Måltidens Hus i København. Medlem af Dansk Madpublicister. Fik i 1982 tildelt Aalborg Kommunes medicinske forskningslegat som eneste ikke-læge - til studieophold på universitetet i Göteborg – så han kunne fortsætte sit udviklingsarbejde i ernæring og diætik. Har bl.a. undervist i ernæring ved sygeplejeskolen i Aalborg, og været på kortere ophold på Finsensinstituttet, Rigshospitalet, Niels Steensens Hospital og på Sygehus Nord i Aalborg Komtur - d.v.s præsident for ordenen Cordon Bleu du Saint Esprit i Danmark. Pd. i psykologi fra DPU - og læser filosofi på andet år på Aalborg Universitet. Medlem af det Danske Gastronomiske Akademi Medlem af det Tyske Gastronomiske Akademi Medlem af Dansk selskab for medicinsk filosofi, Etik og Metode. Han er senest blevet udnævnt som konsulent for Ringkøbing Amts Sygehuse - hvor han skal være med til at udarbejde fornyelsesprocesser, hvor maden kommer tættere på patienten - med tilhørende a' la carte koncept.