Karl Skaarup er kult

Jørgen Vestergaard præsenterede onsdag sin film ”Spillemanden” om Karl Skaarup

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Karl Skaarup fra Vibberstoft lige syd for Koldby er fyldt 88 år og dermed tæt på 85 års jubilæet som spillemand.

Onsdag eftermiddag var der danmarkspremiere i Kino 1-2-3 i Thisted på filmen ”Spillemanden - en film om Karl Skaarup”, som er udgivet af Forlaget Knakken i Thisted som dvd og skabt af filminstruktør Jørgen Vestergaard, Sennels, efter idé af formanden for Thy Folkemusik, Jakob Oschlag, Koldby. Filmen varer 39 minutter.

I selve filmen er det bærende, at Karl Skaarup er en livslevende og aktiv bærer af en i hvert fald 150-årig folkemusikalsk tradition. Karl Skaarup var fire år, da han første gang spillede offentligt, og siden han i 1950’erne spillede i seks år på restaurant Markedshallen i Thisted, har han levet af at være musiker.

For unge folkemusikere og folkemusik-interesserede er Karl Skaarup blevet kult.For nok er han gammel, men han er ikke gammeldags. Han fornyr stadig den musiktradition, han bringer med sig.

Aktiv er han også fortsat. Til danmarkspremieren kom han direkte fra et arrangement på plejehjemmet i Hvidbjerg på Thyholm, hvor han havde underholdt med harmonikaen, der også lige blev rørt i Kino sammen med violinisten Kristian Bugge, København.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.