Karneval må overleve på uændret tilskud

Som hjælp til stram likviditet rykker udvalg tilskud nogle uger frem

AALBORG:Når mere end 100.000 mennesker næste år samles om Karneval i Aalborg 2013, bliver det med 250.000 kroner i kommunal støtte i lighed med de foregående år.

Det står fast, efter at skole- og kulturudvalget har afslået at hæve kommunens økonomiske engagement i festlighederne til det dobbelte.

- Vi øger ikke støttebeløbet. Vore kulturpenge er pressede, og alle vore kulturinstitutioner har fået besparelser næste år, så der er ikke til yderligere tilskud, siger skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (løsgænger).

Alternativt til et tilskud på en halv million kroner har foreningen karneval i Aalborg søgt om en underskudsgaranti på beløbet, men heller ikke den er politikerne med på.

På et enkelt punkt kom politikerne i udvalget dog den likviditetsmæssigt hårdt pressede organisation en smule i møde, idet udbetalingen af det ordinære tilskud på en kvart million kroner bliver rykket frem fra først i februar til midten af januar.

- For at hjælpe på likviditeten, siger rådmanden.

Karneval i Aalborg står efter to år med store underskud helt uden egenkapital. Alene i år blev underskuddet på lige under 1,5 millioner kroner ud af en omsætning på 4,8 millioner kroner.

NORDJYSKE har forgæves forsøgt at få en kommentar fra foreningen Karneval i Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.