Aalborg

Karneval: Vejret spiller kun en lille rolle

Udsigt til godt vejr på lørdag, men om det regner eller er solskin har ikke den store betydning for fremmødet

Vejrudsigten lørdag ser hæderlig ud, men måske er det klogt nok med en ekstra trøje. Arkivfoto: Martin Damgård

Vejrudsigten lørdag ser hæderlig ud, men måske er det klogt nok med en ekstra trøje. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Deltagerne kan tilsyneladende ånde lettet op. Lørdagens store karnevalsparade igennem Aalborg kommer til at foregå i tørvejr med let vind og op til 12 graders varme i luften. Sådan lyder meldingen fra meteorologerne.

- Vejret i den weekend, vi lige har passeret, kunne næsten ikke fås værre med regn, blæst og kulde, så det tegner heldigvis meget bedre lørdag, men faktisk har vejret ikke den helt store betydning for tilslutning til karneval. Der er altid nogle strøgkunder, som først beslutter sig i sidste øjeblik, om de vil deltage. De melder fra, hvis vejret er dårligt, men det kreative, planlagte element i Aalborg Karneval er konstant blevet forstærket over de seneste 5-10 år. Det vil sige, at når du har en gruppe, som har aftalt, at de skal af sted til karneval og har brugt måneder på at lave kostumer, så er vores oplevelse, at de kommer. Lige meget hvordan vejret er. Det er klart, at hvis det øser ned og er koldt, så bliver de ikke så lang tid til karneval i Kildeparken, og det påvirker salget af varer, men det har ikke nogen større indflydelse på fremmødet, konstater karnevalets talsmand Reimer Ivang.

I 2014 deltog cirka 60.000 i den store stjerneparade gennem Aalborg, men kun 30.000 købte armbånd.

På Facebook har 41.000 på nuværende tidspunkt tilkendegivet, at de deltager i årets karnevalsfest. Om det så er som udklædte i paraden eller som tilskuere på sidelinjen, vides ikke.

I år starter stjerneparaden ud fra tre lokaliteter. Kl. 10 fra Nørresundby. Herfra køer også kongevognen med årets karnevalsdronning Mascha Vang.

Kl. 11 er der afgang fra Skat

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.