Kartoffel-porresuppe

Ganske glimrende som forret.

Til 8 personer Ingredienser 2 kg bagekartofler 1 bundt porrer Salt og lidt peber Timian Bacon (kan udelades) Hønsefond Fremgangsmåde Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porrerne grundigt og skær det grønne fra det hvide. Skær det grønne i stokke og gem den hvide del af porrerne . Kom kartoflerne og halvdelen af det grønne fra porrerne i en suppegryde og hæld vand ved så det lige dækker. Kog nu kartoflerne helt møre. Der skal ikke tilsættes salt endnu, da det forhindrer kartoflerne i at koge ud. Hæld så lidt af vandet fra i en kande, så kan du altid spæde suppen op med lidt vand med smag. Blend kartoffelsuppen og kom den tilbage i gryden. Suppen skal have en cremet konsistens. Tilsæt salt, timian og den anden halvdel af det grønne fra porrerne og lad det simre ca. 15 min. over svag varme. Smages til med salt og lidt peber og evt. lidt hønsefond. Skær baconen i fine strimler og rist det gyldent i en 140 grader varm ovn. Servering Serveres med ristet bacon, blå kartoffelchips, dampet porre og lidt krydderurter.