Karzai kritiserer højlydt internationale soldater

Få et overblik over hvad Hamid Karzai og hans regering har sagt om den internationale operation i Afghanistan.

Karzai kritiserer højlydt internationale soldater

Mens mere end 3200 internationale soldater - heriblandt 43 danske - er blevet dræbt i Afghanistan, kritiserer Afghanistans præsident Hamid Karzai gang på gang den internationale operation.

Her er nogle af udtalelserne fra Hamid Karzai og hans regering:

* Efter at to selvmordsbomber i hovedstaden Kabul og den østlige Khost-provins dræbte 19 mennesker, sagde Karzai ifølge The Wall Street Journal og nyhedsbureauet AP:

- De bomber, der gik af i Kabul og Khost i går, var ikke en magtdemonstration over for Amerika, men var i Amerikas tjeneste. Det var en tjeneste over for udlændinge, der ikke trækker sig ud af Afghanistan.

- De forsøger at skræmme os til at tro, at hvis de internationale soldater ikke er i Afghanistan, så vil vi se flere af disse angreb.

* Efter at både USA og Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, på det skarpeste afviste beskyldningerne i citatet ovenfor, sagde Hamid Karzais talsmand, Aimal Faizi, ifølge nyhedsbureauet AFP:

- Det afghanske folk beder Nato om at definere formålet med den såkaldte krig mod terror. De (befolkningen, red) opfatter krigen som formålsløs og uklog at fortsætte.

- Det afghanske folk spørger, hvorfor krigen i deres land efter 10 år har fejlet i at nå de opstillede mål og i stedet har resulteret i tabet af tusinder af uskyldiges liv.

* Kort efter at Karzais talsmand havde omtalte den internationale mission som "formålsløs og uklog", affyrede den afghanske præsident en ny bredside mod de internationale soldater. Det skete i forbindelse med, at amerikanske soldater blev trukket ud af den strategisk vigtige Wardak-provins, som er et centrum for Taliban-aktiviteter tæt ved Kabul. Karzai har tidligere beskyldt amerikanske specialstyrker for at begå overgreb mod civile i provinsen, og det fastholder han:

- Beslutningen om tilbagetrækning kommer efter gentagne lokale klager over chikane fra amerikanske specialstyrker, sagde Hamid Karzai ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.