Kasper Asgreen bliver firer i italiensk VM-triumf

Filippo Ganna genvandt VM i enkeltstart, hvor Kasper Asgreen endte som nummer fire.

Kasper Asgreen var én af to danskere, der søndag stillede op i VM i enkeltstart.

Kasper Asgreen var én af to danskere, der søndag stillede op i VM i enkeltstart.

BRUGGE:Filippo Ganna tager et år mere som konge af enkeltstarten.

Søndag genvandt italieneren VM, da herrerne dystede i kampen mod uret ved verdensmesterskaberne i landevejscykling i Belgien.

Kasper Asgreen var også med i kampen om medaljer, men endte lige nøjagtigt med ikke at tage metal, da det blev til en fjerdeplads. Mikkel Bjerg, den anden dansker på startlisten, endte som nummer 17.

De to hjemmebanehåb Wout van Aert og Remco Evenepoel tog henholdsvis sølv og bronze. Sidstnævntes tid var blot to sekunder hurtigere end Kasper Asgreens.

- På sådan en lang enkeltstart er det svært at ramme den lige i røven. Alt i alt er jeg fint tilfreds. Jeg fik det ud, jeg havde at køre med i dag, siger Asgreen til TV 2 Norge.

Quick-Step-rytteren fortalte også, at stemningen på det danske landshold har været trykket siden nyheden om Chris Anker Sørensens død lørdag.

- Jeg prøvede at tænke på ham, da jeg kørte i dag, og det gav mig lidt ekstra kræfter, siger Asgreen.

Inden den første rytter blev sendt afsted, blev Chris Anker Sørensen mindet. Det skete i form af et minuts stilhed til ære for tidligere danske klatrer, der var i Belgien for netop at dække VM for TV 2.

Mikkel Bjerg var den første af de to danskere, der blev sendt ud på den lidt over 43 kilometer lange rute. Den tidligere tredobbelte U23-verdensmester i disciplinen kunne dog ikke kæmpe med om de helt sjove placeringer.

I mål var Bjerg nummer fire, og hans fald i den endelige stilling begyndte hurtigt. Kort efter Bjerg rullede over stregen, hamrede Remco Evenepoel i mål i en tid, der så ud til at være langtidsholdbar.

Så var spørgsmålet, om Kasper Asgreen og de øvrige store navne kunne vippe belgieren væk fra den varme stol, som indehaveren af den bedste tid sidder i, indtil den sidste rytter er kommet i mål.

Asgreen bød sig til i medaljekampen med stærke tider undervejs. Den danske mester krydsede stregen med næstbedste tid.

Den danske tempomaskine skulle nu håbe på, at Wout van Aert og Filippo Ganna, der havde sat bedre mellemtider undervejs, ville gå lidt ned på de sidste kilometer, hvis det skulle blive til en medalje.

Men det skete altså ikke. I stedet endte det med endnu en italiensk guldfest.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.