Kasper Nielsen får debut i Gigantium

Ribe-Esbjerg forstærker sig med landsholdskæmpe til kampen mod Aalborg Håndbold

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

RIBE:Håndboldspilleren Kasper Nielsen kan få en meget hurtig debut for Ribe-Esbjerg, som tidligere mandag præsenterede ham på en etårig kontrakt.

Den 40-årige forsvarsspecialist er med i bussen, der kører mod Nordjylland til udekampen mod Aalborg Håndbold mandag aften.

- Jeg har fået at vide, at spilletilladelsen er gået igennem. Det er gået hurtigt, så det skal nok blive sjovt, siger Kasper Nielsen til Ritzau.

Han optrådte i sidste sæson for Füchse Berlin og Lemgo i Bundesligaen, men nu vender han endnu en gang tilbage til dansk håndbold.

Efter samtaler med Ribe-Esbjergs sportschef, Sune Agerschou, og klubbens cheftræner, Claus Uhrenholt, blev Kasper Nielsen overbevist om, at det ville være det rigtige at skifte til klubben.

- Claus har meldt ud, at de godt kan bruge en allround-type, som jeg er. Så der kan blive plads til, at jeg kan være med i angrebsspillet, både som stregspiller og måske som back.

- Det er rigtig spændende. Nu var jeg heldig at spille noget angrebsspil i Tyskland, men i min tid hos Bjerringbro-Silkeborg var det ikke mange minutter, jeg fik lov til at være på den anden side af midterlinjen, siger Kasper Nielsen.

Hos Ribe-Esbjerg skal han primært udfylde hullet efter Jonas Tidemand, der var tiltænkt en stor rolle som stregspiller og i forsvaret. Han blev imidlertid skadet i juni og forventes ude i lang tid.

Kasper Nielsen har i sin tid hos klubber som GOG, Bjerringbro-Silkeborg og Flensburg-Handewitt været vant til at spille med i toppen af tabellen.

Sådan bliver det næppe i Ribe-Esbjerg, men det er han afklaret med.

- Det bliver en god og spændende udfordring at være i den anden ende af rækken og skulle kæmpe om hvert eneste point, siger han.

Den rutinerede forsvarsspiller kommer først til at bruge noget tid på at spille sig i topform.

- Jeg har været så heldig at få lov til at træne med og spille lidt håndbold i en anden klub. Men kampform er altid noget andet. Jeg er hverken på nul procent eller 100 procent.

- Der er nogle ting, der skal tilpasses, blandt andet samarbejdet med de andre spillere.

- Mon ikke der går lidt tid, før jeg nærmer mig 100 procent. Men jeg håber, at formen er til at bidrage allerede i aften (mandag, red.), siger Kasper Nielsen.

Kampen mellem Aalborg Håndbold og Ribe-Esbjerg begynder klokken 19.30.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.