Kassen er tom: Brøndby leder efter ny kapital

En aktieemission og en sammenlægning af aktieklasserne er hovedpunkterne i planen, der skal redde Brøndby.

Kassen er tom: Brøndby leder efter ny kapital

Den store fremtidsplan, som Brøndbys ledelse havde håbet at kunne præsentere sammen med kvartalsregnskabet fredag, lader stadig vente på sig.

Det er endnu ikke lykkedes klubben at få en aftale på plads med hverken tidligere direktør Frank Buch-Andersen eller andre potentielle investorer.

Men det står klart, at Brøndby vil lave en aktieemission i begyndelsen af 2013 i håbet om at poste nogle tiltrængte millioner ned i den tomme pengekasse.

Lokkemidlet for kommende pengemænd er en sammenlægning af aktieklasserne, hvilket betyder, at investorer i modsætning til tidligere vil kunne købe sig til reel indflydelse i klubben.

- Vi er glade for, at A-aktionærerne i selskabet bakker op om Brøndby IF ved at ændre deres A-aktionærstatus samtidig med, at vi gennemfører en kapitaludvidelse i første kvartal af 2013, siger konstitueret direktør Tommy Håkansson i en pressemeddelelse.

Hvordan den kommende aktiemission skal foregå, og om det lykkes at nå til enighed med investorer, vil klubben fortælle om, når man præsenterer en ny strategiplan under navnet Vision 2015. Den plan ligger formentlig klar i løbet af december.

Klubben har i kvartalsregnskabet foretaget massive nedskrivninger på blandt andet værdien af Brøndby Stadion.

Det kommer til at give blodrøde tal i årsregnskabet, men kan formentlig give selskabet en mere realistisk værdi til kommende investorers tilfredshed.

Men også på kort sigt har Brøndby brug for at få penge i kassen til at klare driften fra måned til måned.

- Bestyrelsen arbejder fortsat på en række tiltag, der er nødvendige for at styrke den kortsigtede likviditet frem til gennemførelsen af aktieemissionen, skriver Brøndby IF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.