Frederikshavn

Kassen er tom - hvem slår græsset i anlægget..?

Borgerforeningerne i Syvsten og Thorshøj vil have kommunens hjælp til anlæggene

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anlægget i Thorshøj er ejet af borgerforeningen, som nu melder fra til pasning og vedligeholdelse. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Hvem skal slå græsset i anlægget i Thorshøj, som ejes af borgerforeningen? Eller i anlægget i Syvsten, hvor borgerforeningen også har opgivet at passe minigolfbanen, legepladsen og pavillonen? Og skal vedligeholdelsen af grønne områder i kommunen harmoniseres ned til sidste græsstrå, eller er det i orden at lave individuelle aftaler, tilpasset de lokale forhold?

Spørgsmålet er aktuelt, efter henvendelser fra borgerforeningerne i Thorshøj og Syvsten, der er løbet tør for energi og beder om hjælp.

Ramt af sparekniven

- Tidligere var det Park & vej, der stod for at driften af de grønne arealer, shelters og bålpladser, legepladser og lignende, men det er sparet væk mange steder. I stedet har vi aftaler med de lokale rundt omkring. Nogle steder vil man gerne, og har man ressourcerne til det, giver det ejerskab og stor værdi for lokalsamfundene, siger Lars Møller (V), formand for teknisk udvalg.

Udvalget gav Park & Vej grønt lys til at indgå aftaler om driften af de grønne områder i oplandsbyerne og udvidede rammen for den såkaldte shelteraftale med 100.000 kroner, så den nu er på 150.000 kroner.

Ifølge shelteraftalen kan kommunen levere brænde til shelters og bålpladser og maling og træbeskyttelse og lignende til de faciliteter, der er offentligt tilgængelige, for eksempel ved kommunalt drevne cykel-, ride- og vandrestier.

K: Forskelsbehandling

Peter E. Nielsen (K) stemte imod, da han mener, der er tale om forskelsbehandling.

Og at Center for Park og Vej misfortolker Statsforvaltningens afgørelse om, at kommunen ikke må udføre arbejde for private.

- At skrive til borgerforeningen i Syvsten, at kommunen ikke må slå græsset for private, er at vende sagen på hovedet. Det har aldrig været intentionen fra Håndværkerrådet, der rejste sagen. Jeg under gerne borgerforeningerne i de små byer, at de får hjælp fra kommunen, men principielt mener, jeg ikke man skal forskelsbehandle, siger Peter E. Nielsen.

Han mener også, at shelteraftalen er på kanten af, hvad der er lovligt.

- Det er meget kreativt, og sat på spidsen er det en overtrædelse af kommunal fuldmagten, siger Peter E. Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.