Lokalpolitik

Katedralen skal rives ned

Omstridt og faldefærdig bygning i Nørresundby kan ikke blive stående til gene for områdets beboere, siger rådmand.

Hotelprojektet ved Katedralen på Lindholm Brygge er droppet. Istedet skal der være ungdomsboliger. Arkivfoto: Thomas Gaardsmand.

Hotelprojektet ved Katedralen på Lindholm Brygge er droppet. Istedet skal der være ungdomsboliger. Arkivfoto: Thomas Gaardsmand.

Katedralen, den markante, men stærkt forfaldne cementfabrik på Lindholm Brygge, skal rives ned. Det er i hvert fald holdningen hos miljø- og teknikudvalget i Aalborg Kommune. - Vi kan ikke blive ved med at have den til at stå der til gene for borgerne i området, og derfor går vi i gang med at få lavet en forslag til en lokalplan, som gør det muligt at rive Katedralen ned, siger rådmand Mariann Nørgaard (V). Ambitiøse hotelplaner skrinlagt I november 2008 fremlagde ejerne af Katedralen planerne for storstilet hoteldrift i tilknytning til den gamle cementbygning på Lindholm Brygge, men optimismen dengang er siden forvandlet til sortsyn. Ejerne gav i august overfor NORDJYSKE udtryk for, at hotelplanen var tæt på at blive lagt i graven. - Vi tog en chance, da vi lavede en lokalplan for området med henblik på at få bygget et hotel og i den forbindelse få renoveret Katedralen. Vi må nu erkende, at det ikke er lykkedes for ejerne at gennemføre projektet, og derfor er vi i dialog med ejerne om at få ryddet op i området, siger Mariann Nørgaard. Klager fra beboere Katedralen rummede indtil midt i 70’erne rummede mølleriet, hvor de brændte cementklinker blev omdannet til pulverform. Siden har bygningen stået ubenyttet og ubeskyttet hen. Fra beboere i området har kommunen gentagne gange modtaget klager, som dels gik på, at bygningen misklædte karteret, dels at den udgjorde en fare, idet bygningsdele undertiden faldt ned i forbindelse med blæsevejr.